0 LIVE

Πινγκ πονγκ: Γυρίζουμε την πλάτη μας στο… μέλλον!!!

πινγκ πονγκ

Η απίστευτη επιτυχία του Σγουρόπουλου στο Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 10 Παίδων, το μετάλλιο που κατέκτησαν οι Φίσερ, Γερασιμάτου, η άνοδος στην κατηγορία των Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων με τους Σγουρόπουλο, Β. Αντωνιάδη και Βλαχάκη δείχνει ότι υπάρχει μέλλον στο ελληνικό πινγκ πονγκ.

Το ταλέντο των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών είναι δεδομένο, το θέμα είναι τι κάνουμε για να αξιοποιηθεί; Θα δανειστούμε την κουβέντα που είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής μετά την επιτυχία του Γιαννάρα: «να μην χαθεί άλλο ταλέντο» και εύλογα θα αναρωτηθούμε τι γίνεται με τα υπόλοιπα ταλέντα μας;

Αυτή τη στιγμή η ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αποφάσισε ότι πέραν του Γιάννη Σγουρόπουλου, κανείς Παίδας ή Εφηβος, Νεάνιδα ή Κοραδίσα δεν θα προπονείται στο ΣΕΦ. Ο λόγος; Μα φυσικά ότι πρέπει να γίνει η καταλληλότερη προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και από τι στιγμή που υπάρχει μόνο ένας προπονητής θα πρέπει να πέσει εκεί το βάρος.

Κατανοούμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το υπέρτατο αθλητικό γεγονός κάθε τετραετίας και πρέπει οι αθλητές μας που θα συμμετάσχουν να είναι πανέτοιμοι για να κυνηγήσουν τη διάκριση.

Αλλά κάθε ομοσπονδία που θέλει να κοιτάει το… μέλλον πρέπει να φροντίζει για την επόμενη γενιά. Σ’ αυτές τις ηλικίες κάθε μέρα προπόνησης που χάνεται είναι σημαντική, φανταστείτε τώρα που έχουν χαθεί τόσοι μήνες ή να χαθεί ένας χρόνος… Πόσο πίσω θα μείνουν οι αθλητές μας.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Υπάρχουν παιδιά (σ.σ. πέραν αυτών που προαναφέραμε) που δείχνουν ότι μπορούν κι έχουν μέλλον, αρκεί να δουλευτούν. Για παράδειγμα ο Σταματούρος έχασε οριακά από τον Πλετέα 3-2 και δείχνει ότι διαθέτει πλούσιο ταλέντο. Ο Ρουμάνος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ΤΟΠ 10. Ο Στράτος Δαμιανής, ο Νίκος Αντωνιάδης, ο Τσόπελας, ο Κορδούτης και η λίστα σίγουρα είναι μεγάλη, δείχνουν ότι έχουν τα φώτα να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Η απόφαση να μην προπονούνται στο ΣΕΦ, όμως, ίσως να είναι η… ταφόπλακα των ονείρων τους. Ενδιαφέρθηκε κανείς για το που προπονούνται τα παιδιά; Υπό ποιες συνθήκες; Αν έχουν τα σωματεία τους υποδομές και αθλητές επιπέδου να προπονηθούν;

Αυτούς τους μήνες που έμειναν μακριά από την ομοσπονδιακή αίθουσα, ενδιαφέρθηκε κανείς για την πρόοδο των παιδιών;

Κατανοούμε (σ.σ. με απόλυτη ειλικρίνεια και το έχουμε ξαναγράψει) ότι ο Κώστας Βατσακλής δεν είναι… σούπερμαν και δεν μπορεί να δουλέψει με 30 παιδιά. Οπως κατανοούμε ότι τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού δεν φτάνουν για την πρόσληψη δεύτερου προπονητή.

Ομως θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, γι αυτά τα παιδιά, που δείχνουν ότι αξίζουν. Ιδέες υπάρχουν το θέμα είναι να υπάρχει βούληση.

Και το πιο απλό να σκεφτεί κανείς. Δεχόμαστε όλοι, ότι αυτή τη στιγμή ο Γιαννάρας είναι ο πιο… ελπιδοφόρος αθλητής. Αν το παιδί συνεχίσει και φτάσει ψηλά (σ.σ. του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας), τι θα γίνει με την Εθνική μας ομάδα; Θα έχουμε έναν παίκτη και οι άλλοι, επειδή τους έχουμε εγκαταλείψει, θα απέχουν έτη φωτός μακριά;

Η τωρινή Εθνική ομάδα των Ανδρών είναι το πιο τρανό παράδειγμα. Επειδή είναι ΟΜΑΔΑ μας έφερε αυτές τις επιτυχίες…

Πρέπει, λοιπόν, να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σ’ αυτά τα παιδιά και να μην τους γυρίσουμε την πλάτη… Γιατί ένας αθλητής δεν μπορεί να σηκώνει και να συσπειρώνει μόνος του το άθλημα…


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small