0 LIVE

Πινγκ πονγκ- Γκιώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στην άκρη του μυαλού μας το μετάλλιο «

Γκιώνης

Ο Παναγιώτης Γκιώνης παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) και μίλησε για τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους του, τον κρυφό πόθο για ένα μετάλλιο, καθώς και το όνειρο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ερ: Αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποιοι είναι οι στόχοι της Ελλάδας στα ομαδικά;
«Αρχικά να φτάσουμε στα προημιτελικά. Θέλουμε να περάσουμε τον όμιλο και από εκεί και πέρα όλα γίνονται! Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα και με βάση την ιστορία με αυτές τις ομάδες έχουμε καλά αποτελέσματα. Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει και το μετάλλιο. Αλλωστε δεν γινόταν να μην υπάρχει, με όλες αυτές τις επιτυχίες, που έχει αυτή η ομάδα».

Ερ: Το γεγονός ότι στον όμιλο δεν έχουμε κάποιο από τα μεγαθήρια, όπως η Γερμανία και η Πορτογαλία, είναι καλό ή κακό για την Εθνική;
«Μπορεί να βγει σε κακό. Αν η Ελλάδα περάσει ως δεύτερη τότε μπορεί να πέσουμε στα χιαστί με μία εκ των Γερμανία και Πορτογαλία. Βέβαια αυτός ο όμιλος σου δίνει τη δυνατότητα να βγεις πρώτος και να συνεχίσεις τη διοργάνωση με άλλες βλέψεις».

Ερ: Επομένως το πιο κρίσιμο παιχνίδι είναι με την Κροατία το πρώτο ματς;
«Ναι! Αν νικήσουμε μετά αποκτάμε άλλον αέρα. Όπως και να έχει, όμως, πιστεύω ότι θα είναι πολύπλοκος όμιλος και πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν πολλές ισοβαθμίες. Το θέμα είναι να μην την πατήσουμε όπως στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό με την Ισπανία και μείνουμε εκτός».

Ερ: Το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Μεσογειακοί Αγώνες, η Ελλάδα δεν τα έχει πάει καλά, σας έχει πεισμώσει;
«Πάντα δίνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Φυσικά και υπάρχουν και οι άσχημες διοργανώσεις. Στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πληρώσαμε το κακό παιχνίδι με την Ισπανία. Μετά τα πήγαμε εξαιρετικά και νικήσαμε τη Γαλλία, αλλά μείναμε εκτός λόγω της τριπλής ισοβαθμίας. Είμαστε χρόνια μαζί και θέλουμε μία καλή διοργάνωση. Επίσης έχει σημασία και σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Καλίν (σ.σ. Κρεάνγκα). Ο Καλλίνικος έχει μεγαλώσει και πλέον είναι… απρόβλεπτος. Μπορεί να σου πιάσει ένα απίστευτο παιχνίδι εκεί που δεν το περιμένεις. Εχει σημασία και σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Παπαγεωργίου. Σ’ αυτές τις διοργανώσεις το αποτέλεσμα του τρίτου παίκτη μπορεί να κρίνει την αναμέτρηση».

Ερ: Πριν λίγες ημέρες αντιμετώπισες τον Κροάτη Γκάσινα για το γερμανικό πρωτάθλημα και γνώρισες την ήττα. Αυτό σε επηρεάζει ή δεν έχει καμία σχέση αφού είναι άλλη διοργάνωση;
«Επαιξα πριν μια βδομάδα με τον Γκάσινα στην έδρα του κι έχασα. Δεν σημαίνει κάτι. Μάλλον πιο καλό μου κάνει εμένα γιατί με πεισμώνει. Δεν τον φοβάμαι. Ηταν άλλη διοργάνωση. Πέρυσι τον είχα κερδίσει, φέτος με κέρδισε αυτός. Είναι τόσο ιδιαίτερο το άθλημα που μπορεί να τον κερδίσω στα ομαδικά και να χάσω στα ατομικά ή το αντίθετο».

Ερ: Στο ατομικό οι στόχοι σου ποιοι είναι;
«Να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Θα εξαρτηθεί από την αίθουσα, τα μπαλάκια, το ρυθμό που θα πιάσω στα παιχνίδια. Είναι χίλια δύο πράγματα που μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία. Γι αυτό θα ήθελα να τα πάμε καλά στα ομαδικά για να έχουμε ψυχολογία. Στην άκρη του μυαλού μου έχω πάντα το μετάλλιο. Δεν είναι εύκολο. Είμαι Νο 5 στο ράκινγκ λιστ μετά την απουσία του Μπολ. Θα επιδιώξω για το καλύτερο δυνατό».

Ερ: Ο στόχος να συμμετάσχει η Ελλάδα στα ομαδικά των Ολυμπιακών Αγώνων είναι εφικτός;
«Είναι πολύ δύσκολο να συμμετάσχουμε στα ομαδικά. Δεν ξέρω ακριβώς το πώς προκρίνονται οι ομάδες. Είναι πολύ πολύπλοκο. Πάντως αν περάσουμε θα ήταν το καλύτερο και θα είχαμε πιθανότητες να γίνει και κάτι καλό».

Ερ: Θα ήταν και το ιδανικότερο τέλος γι’ αυτή την σπουδαία ομάδα;
«Ναι! Μακάρι να προκριθούμε. Ο Καλίν είναι μεγάλος και σιγά σιγά θα σταματήσει από την Εθνική και θα δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να είχαμε μία συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μία διάκριση».


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small