0 LIVE

Ξιφασκία: Ο Μέκρας και ο Βισμάρα στο Sportsland!!!

1

Ο Φεντερίκο Βισμάρα ήταν το πρόσωπο που… ξεχώρισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο ξίφος Μονομαχίας που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη. Η άνετη πρωτιά του έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Από ελληνικής πλευράς η παρουσία του Κώστα Μέκρα ήταν εντυπωσιακή. Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια Έλληνας αθλητής μπήκε στους «32» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων Ανδρών στο συγκεκριμένο όπλο. Αμφότεροι μίλησαν στο Sportsland για την εμπειρία του WorldCup και δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την τέλεια διοργάνωση!!!

Ας ξεκινήσουμε φυσικά με το… δικό μας παιδί! Τον Κώστα Μέκρα!

Κώστα, τα συναισθήματα είναι έντονα από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπήκες στους «32» και όπως μαρτυρά και το πρόσωπό σου, είσαι πολύ ευχαριστημένος…

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπήκα στους 32 μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ δύσκολο και φυσικά προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος»

Είναι η καλύτερή σου πορεία σε διεθνή αγώνα, γιατί λες σε γενικές γραμμές;

«Ηθελα να παλέψω λίγο περισσότερο στο ματς για τους «16». Εχασα σχετικά εύκολα (12-3) και δεν ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος. Οι Ιταλοί παίζουν άλλο άθλημα! Η ξιφασκία τους είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας. Καθόταν και με περίμενε κι αυτό με έβγαλε εκτός ρυθμού…»

Υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά επιπέδου;

«Είναι η μέρα με τη νύχτα. Ο αθλητισμός στην Ιταλία είναι τελείως διαφορετικός. Εκεί επενδύουν λεφτά σε όλα τα αθλήματα. Βγαίνουν σε πολλά τουρνουά το χρόνο. Κάνουν προετοιμασίες στο εξωτερικό. Εμείς αντιθέτως αν πάμε στο εξωτερικό θα πάμε με δικά μας έξοδα…»

Η διοργάνωση πως σου φάνηκε;

«Ηταν πάρα πολύ καλή διοργάνωση και σίγουρα βοηθάει τα νέα παιδιά! Όλα κύλησαν πολύ καλά και στην διεξαγωγή των αγώνων. Ηταν μία φ2ανταστική διοργάνωση. Μακάρι να γίνονται πιο συχνά στην Ελλάδα τέτοιοι αγώνες, για να μπορούν οι δικοί μας αθλητές να παίρνουν παραστάσεις από αγώνες τους εξωτερικού με μικρό κόστος».

 

Βισμάρα: «Δεν ήταν εύκολος ο τελικός»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της διοργάνωσης ήταν ο Φεντερίκο Βισμάρα. Ο Ιταλός διεθνής αθλητής έφτασε στην πρωτιά αήττητος και μάλιστα στον τελικό κέρδισε με μεγάλη ευκολία τον συμπατριώτη του Μποργκαμίνι με 15-3. Ο Βισμάρα μιλώντας στο Sportsland δεν έκρυψε την χαρά του και τόνισε ότι ο τελικός δεν ήταν τόσο εύκολος, όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

 

Φεντερίκο, συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φαντάζομαι είσαι απόλυτα ικανοποιημένος…

«Σας ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ηταν μία διοργάνωση σημαντική και ήθελα να βγω πρώτος. Είμαι πραγματικά χαρούμενος από την πρώτη θέση».

Ο τελικός στους φιλάθλους φάνηκε… εύκολος. Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Μόνο εύκολος δεν ήταν. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι, κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο όπου κι αν πηγαίνουμε στο εξωτερικό. Το καλοκαίρι κάναμε προετοιμασία μαζί στην Αμερική και γνωριζόμαστε γενικότερα πολύ καλά. Επομένως όταν δύο αθλητές γνωρίζονται τόσο καλά μπορούν να γίνουν τα πάντα. Αυτή την φορά κέρδισα εγώ, αλλά τα παιχνίδια μας γενικότερα είναι απρόβλεπτα».

Ποια είναι η γνώμη σου για τους Ελληνες ξιφομάχους;

«Είδα μερικούς να αγωνίζονται. Χρειάζονται δουλειά και υπομονή για να φτάσουν σε υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο».

Η διοργάνωση έγινε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Εμεινες ικανοποιημένος;

«Ηταν πολύ καλή διοργάνωση. Το επίπεδο ενδεχομένως να μπορούσε να ήταν πιο υψηλό, αλλά όλα κύλησαν ομαλά και υπήρχε και ο ανταγωνισμός. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος από την διοργάνωση, πόσο μάλλον που κατέκτησα το Κύπελλο!»

Τέλος, αν γίνει του χρόνου εδώ το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ερχόσουν ξανά στην Θεσσαλονίκη;

«Δεν αποφασίζουμε εμείς οι αθλητές τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχουμε. Αποφασίζει η ομοσπονδία. Αν ήταν στο χέρι μου, όμως, θα ερχόμουν. Ηταν καλή η διοργάνωση, η πόλη είναι πολύ ωραία, οπότε θα ήθελα να έρθω ξανά!»

Φωτο 1: Ο συντάκτης του Sportsland Νίκος Λάκατας με τον Φεντερίκο Βισμάρα

Φωτό 2: Ο Κώστας Μέκρας σκεπτικός πριν τον αγώνα του στη φάση των «32»


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small