0 LIVE

Ξεκινάνε οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Νέων!!!

1

Με λαμπρό τρόπο, παρουσία του Κινέζου Προέδρου Χσι Τζινπίνγκ και του γ.γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-Μουν, μελών της ΔΟΕ και πολλών ξένων προσωπικοτήτων, πραγματοποιήθηκε αργά χθες βράδυ η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων της Ναντζίνγκ, στους οποίους συμμετέχει η Ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας, με 22 αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν σε 8 αθλήματα.

Η ελληνική σημαία εισήλθε, όπως σε όλες τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, πρώτη στο Στάδιο της Ναντζίνγκ από τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου. Σε αντίθεση με άλλους ΟΑ, οι σημαίες των χωρών που λαμβάνουν μέρους στους Αγώνες μεταφέρθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης μόνον από τους επιλεγμένους σημαιοφόρους, ενώ οι αθλητές κάθε ομάδας βρίσκονταν σε ειδικούς χώρους για κάθε αποστολή, επευφημούμενοι από το κοινό.

Μελανό σημείο της τελετής έναρξης αποτέλεσε η αποχή των αντιπροσωπειών της Νιγηρίας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε. Οι τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής απείχαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή οι διοργανωτές αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη συμμετοχή αθλητών τους σε συγκεκριμένα αγωνίσματα, υπό το φόβο μετάδοσης του θανατηφόρου ιού Εμπολα, που πλήττει τον τελευταίο καιρό τις χώρες αυτές, προκαλώντας το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.

Στην 2η Ολυμπιάδα Νέων, μεταξύ 16 και 28 Αυγούστου, στην Ναντζίνγκ, αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αθλητές ηλικίας 15-18 ετών, με την συμμετοχή άνω των 200 εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, υπό την αιγίδα της ΔΟΕ. Στην Ναντζινγκ βρίσκεται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, με την σύζυγό του, Ντόρα Μπακογιάννη. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιάννης Καρράς.
Στοιχεία του αναπτυξιακού «Κινεζικού Ονείρου», με έμφαση στον κοσμοπολιτισμό της Κινεζικής ιστορίας, έδωσε η μεγαλόπνοη τελετή με την συμμετοχή χιλιάδων χορευτών, μουσικών και άλλων συντελεστών, ενώ ξεχωριστό μέρος της ήταν θεατρική-χορευτική «αναβίωση» των Δρόμων του Μεταξιού που συνέδεαν την Κίνα ιστορικά με τον υπόλοιπο κόσμο, και δη του Θαλασσίου Δρόμου του Μεταξιού, με κυρίαρχη την μορφή του ξακουστού θαλασσοπόρου Τζενγκ Χε της Δυναστείας των Μινγκ, που 600 και πλέον χρόνια πριν επέκτεινε την ναυτική κυριαρχία και εμπόριο της Κίνας προς Δυσμάς.

Στις ελληνικού ενδιαφέροντος πτυχές της τελετής έναρξης περιλαμβάνονταν η υπογράμμιση της αναβίωσης των Αγώνων το 1896 στην Αθήνα και η ελληνική σφραγίδα στην σύνθεση του Ολυμπιακού Ύμνου υπό την γενική καθοδήγηση του Δημήτριου Βικέλα, καθώς και πλάνα από την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο και την παράδοσή της στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων της Ναντζίνγκ, στις 30 Απριλίου 2014.

Σε ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα – ντοκιμαντέρ, η Τηλεόραση της Ναντζίνγκ επαναπρόβαλε αποσπάσματα από συνέντευξη του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Σαγκάη κ. Ευγένιου Καλπύρη, ο οποίος υπογράμμισε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή που αισθάνθηκε με την επιλογή της Επιτροπής των Αγώνων να εντάξει τον ίδιο, τιμώντας την Ελλάδα, ως μοναδικό ξένο λαμπαδηδρόμο στην επίσημη Λαμπαδηδρομία στα τείχη της παλαιάς πόλης της Ναντζίνγκ στις 8 Αυγούστου, όπου συμμετείχαν άλλοι περίπου 100 δρομείς. Η συμμετοχή μου αυτή, τόνισε ο κ. Καλπύρης, μου επέτρεψε να μεταφέρω ένα μήνυμα αγάπης και υποστήριξης του ελληνικού λαού στην Κίνα και στους Αγώνες Νέων που διοργανώνει, ένα μήνυμα που έγινε δεκτό από τον λαό της Ναντζίνγκ με ειλικρίνεια και ενθουσιασμό.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small