0 LIVE

Μπόουλινγκ: Τα βάζουν ακόμη και με τον Υπουργό!

μπόουλινγκ

 

Το ενωμένο Μπόουλινγκ ανήκει πλέον στην σφαίρα της φαντασίας. Οι σύλλογοι που είχαν πάει στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία συνεχίζουν στο δικό τους… τροπάρι και φτάνουν σε σημείο να τα βάλουν ακόμη με τον Υφυπουργό πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιούλιο Συναδινό!

Διαβάστε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sportsland, τις εξελίξεις για την προσφυγή κατά της απόφασης του Υφυπουργού, όσο και τα ασφαλιστικά μέτρα του πρώην προέδρου της ΕΟΜΠ Θανάση Καλαμαρά, τα οποία απορρίφθηκαν.

Προσφυγή κατά της εντολή του Κοντονή

Ως γνωστών με εντολή του Υφυπουργού η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ πήρε προσωρινή παράταση της ανάκλησης της Ειδική αθλητικής αναγνώρισης. Το σκεπτικό του Υφυπουργού ήταν πως μία ομοσπονδία για να αναπτυχθεί σωστά θα πρέπει να έχει την αυτονομία της. Γι αυτό το λόγο και η απόφαση έγραφε πως: «η ανάκληση γίνεται λόγω εξαιρετικών και επειγουσών αναγκών που αφορούν την καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλήματος του μπόουλινγκ».

Αυτό, όμως, οι περισσότεροι σύλλογοι που πήγαν στην ΕΓΟ δεν το συμμερίζονται. Για την ακρίβεια 21 σωματεία έκαναν προσφυγή στη Γενική Γραμματεία κατά της απόφασης του κ. Κοντονή.

Σε ένα υπόμνημα 33 σελίδων ζητάνε να ακυρωθεί η προσωρινή ανάκληση της άρσης της Ειδικής αθλητικής Αναγνώρισης.

Μία κίνηση που σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες εξόργισε τόσο τους υψηλά ιστάμενους του Υπουργείου, όσο και τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας.

Όπως άλλωστε έλεγαν στην Γενική Γραμματεία «είναι οφθαλμοφανές πλέον ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί σε προσωπικά συμφέροντα».

Το βασικό ζητούμενο στην όλη υπόθεση είναι ότι τα συγκεκριμένα σωματεία κινούνται συνεχώς υπογείως και προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο της ομοσπονδίας. Η προσφυγή κατά της απόφασης του Υπουργού είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το να προσπαθεί μια μερίδα να υποθάλψει την ανάπτυξη του αθλήματος είναι κάτι εξοργιστικό.

Όπως άλλωστε έλεγαν στην ΓΓΑ εμείς πήραμε αυτή την απόφαση γιατί κάθε άθλημα πρέπει να έχει την αυτονομία του. Από εκεί και πέρα τα εσωτερικά τους προβλήματα θα τα λύσουν μόνοι τους!

Δεν έχει κάνει κανείς αίτηση επανεγγραφής

Οι σύλλογοι που πήγαν στην ΕΓΟ όχι μόνο δεν έχουν κάνει αίτημα επανεγγραφής στην ΕΟΜΠ, αλλά όπως δείχνουν και τα γεγονότα κάνουν τα πάντα για να ανακληθεί η απόφαση του κ. Κοντονή. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 26 συλλόγους που έχουν πάει στην ΕΓΟ οι 24 έχουν δικαίωμα να επιστρέψουν με μία απλή αίτηση, την οποία δεν την έχουν κάνει ακόμα. Ο “Αττικός” και ο “VMC” είναι οι μοναδικοί σύλλογοι που δεν μπορούν να επιστρέψουν αυτοδικαίως, όπως λέει η εντολή του κ. Κοντονή, καθώς με αίτημά τους ζήτησαν τη διαγραφή τους από την ΕΟΜΠ, βάση της Παραγράφου Α άρθρου 10 του καταστατικού της ομοσπονδίας κι όχι λόγω της Υπουργικής απόφασης.

Προσπάθησαν να πάρουν έγκριση αγωνιστικού προγράμματος!

Η προσφυγή κατά της απόφασης του Υφυπουργού δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια των συλλόγων για να παραμερίσουν την ΕΟΜΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ομάδα εργασίας, πήγε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παρουσιάζοντας ένα φάκελο ζήτησαν να εγκριθεί το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Νεανίδων «Youth championship Gazi College», όπως το ονόμασαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Μόλις διάβασαν το φάκελο στη ΓΓΑ τους απάντησαν ότι αν θέλουν να πραγματοποιήσουν έναν αγώνα θα πρέπει να απευθυνθούν στην οικία ομοσπονδία (σ.σ ΕΟΜΠ) κι όχι στη ΓΓΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση έγινε μετά την απόφαση του κ. Κοντονή.

Το γνωρίζει ο κ. Βασιλειάδης;

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Ο πρόεδρος της ΕΓΟ Σάκης Βασιλειάδης γνώριζε ότι χρησιμοποιήθηκε στο φάκελο το λογότυπο της Γυμναστικής ομοσπονδίας; Αν το γνώριζε σαν αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα πρέπει να απολογηθεί, καθώς προσπαθεί να υποθάλψει μια Ομοσπονδία; Αν δεν το γνώριζε θα ζητήσει ευθύνες από τους αρμόδιους που χρησιμοποίησαν το λογότυπο της ΕΓΟ, χωρίς την άδειά του;

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο

Εκτός από την προσφυγή κατά της απόφασης του Υπουργού, ο σύλλογος «Αττικός» έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΟΜΠ και ζητούσε τα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων, καθώς όπως έλεγε είχε έννομο συμφέρον, ενώ ζητούσε και ποινή φυλάκισης 6 μηνών και αποζημίωση 10.000 € από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγγελο Τσουρούπη και το Γενικό Γραμματέα Κώστα Ζορμπά.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν πανηγυρική για την ΕΟΜΠ. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της δίκης η δικαστής είχε πει στο συνήγορο ότι οι ισχυρισμοί του δεν ήταν αληθείς και δεν εξηγούσε γιατί έχει έννομο συμφέρον!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του συλλόγου «Αττικος» και πρώην πρόεδρος της ΕΟΜΠ Θανάσης Καλαμαράς αν και βρέθηκε στην Ευελπίδων δεν μπήκε στο δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της παράστασης περίμενε καρτερικά στο περίπτερο απέναντι από τα δικαστήρια με τον πρώην νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας και πρώην πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής Γιάννη Λάρδη, ο οποίος βρέθηκε… «τυχαία» στα δικαστήρια.

Ποιος παίρνει τις αποφάσεις;

Η αλήθεια είναι ότι οι σύλλογοι που είχαν πάει στην ΕΓΟ κάνουν τα πάντα για να παρεμποδίσουν την ΕΟΜΠ. Το ερώτημα είναι ποιος παίρνει τις αποφάσεις και γιατί βάζουν συνέχεια εμπόδια στην Ομοσπονδία; Οποιος είναι γνώστης των πραγμάτων ξέρει ότι η μεγάλη κόντρα με την τωρινή διοίκηση ξεκίνησε όταν ο Αγγελος Τσουρούπης ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έλεγχος από οικονομικό εισαγγελέα. Έκτοτε ο πρόεδρος της ΕΟΜΠ απέκτησε φανατικούς εχθρούς κι εντελώς συμπτωματικά ξεκίνησαν όλα τα προβλήματα της ομοσπονδίας…!


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small