0 LIVE

Μπόουλινγκ: «Σκληρή» ανακοίνωση – απάντηση της ομοσπονδίας

bowling

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ, η οποία απάντησε σε σκληρή γλώσσα και με αποδείξεις σε όσα κατήγγειλαν οι κ.κ. Αδαμίδης και Λούτας. Οι προαναφερθέντες μεταξύ άλλων ρωτούσαν ποιος αποφάσισε για τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων (σ.σ. trials), την ώρα που όπως ισχυρίζεται η ΕΟΜ είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο!!! Παράλληλα η ομοσπονδία ζητά την συσπείρωση του κόσμου του Μπόουλινγκ για να ξεπεραστεί το μεγάλο πρόβλημα με την Άρση της Αθλητικής  Αναγνώρισης

Η ανακοίνωση της ΕΟΜ

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση των κ.κ. Αδαμίδη και Λούτα και είμαστε στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε. Και κάνουμε λόγο για δυσάρεστη θέση, καθώς σε μία δύσκολη εποχή για το μπόουλινγκ και με τους Mεσογειακούς Aγώνες να πλησιάζουν, θα ήταν προτιμότερο να μην αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη και όλοι ενωμένοι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Με υπουργική απόφαση η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ έχασε την ΕΙΔΙΚΗ αθλητική της αναγνώριση και αποφασίστηκε η υπαγωγή της στην ΕΓΟ. Επ’ ουδενί δεν έχασε τη νομική και αθλητική της ιδιότητα. Όλοι γνωρίζουν τη διαφορά, αλλά αν κάποιοι επιμένουν να την αγνοούν επιδεικτικά είμαστε στη διάθεσή τους, για να τους εξηγήσουμε τη διαφορά…

Αναρωτηθήκατε δημόσια ποιος αποφάσισε για τη διεξαγωγή των trials …

Προφανώς ξεχνάτε ότι στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στις 20 Μαρτίου αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να πραγματοποιηθούν οι αγώνες, όπως και το ποσό του χρηματικού παράβολου. Ευτυχώς υπάρχουν τα πρακτικά και δεν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες…

Όσον αφορά το κεφάλαιο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Η ΕΓΟ στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25/2/2015 έκανε δεκτή την υπουργική απόφαση. Για να ισχύσει, όμως, αυτή η απόφαση θα πρέπει να διεξαχθεί ειδικό καταστατικό διοικητικό συμβούλιο, το όποιο δεν έχει γίνει ακόμα! Όπερ σημαίνει ότι δεν μπορεί να ορίσει αγώνες ή να πάρει οποιαδήποτε απόφαση για το μπόουλινγκ. Αυτό το είχε παραδεχτεί, άλλωστε και ο πρόεδρος της ΕΓΟ κ. Βασιλειάδης σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΟΜ κ. Τσουρούπη, τον γ.γ. κ. Ζορμπά και τον νομικό σύμβουλο της ΕΟΜ κ. Βαγιάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «αν δεν γίνουν όλα νομότυπα και δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση…»

Μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις μας στην ΓΓΑ και αφού καταθέσαμε όλα τα έγγραφα που μας ζήτησαν, μας πρότειναν ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε υπαχθεί καταστατικά ακόμα στην ΕΓΟ, να συνεχίσουμε το αγωνιστικό μας καλαντάρι. Γι αυτό άλλωστε και η Ελληνική ομοσπονδία Μπόουλινγκ ανακοίνωσε τη συνέχιση του αγωνιστικού της προγράμματος.

Παράλληλα, μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ανακοίνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΕΓΟ τόνισε πως την ερχόμενη Τρίτη θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του Μπόουλινγκ. Από τη στιγμή που δεν έχει ενημερωθεί το προεδρείο της ΕΟΜ, με ποιους θα συναντηθεί την Τρίτη ο κ. Βασιλειάδης; Ελυσε, δηλαδή όλα τα προβλήματα της ομοσπονδίας του, όπως έγιναν γνωστά στη γενική συνέλευση και ήρθε η ώρα να ασχοληθεί και με το Μπόουλινγκ;

Αυτό, όμως που μας ηχεί άσχημα και δεν γίνεται κατανοητό είναι γιατί οι συγκεκριμένοι κύριοι (σ.σ. Αδαμίδης, Λούτας), παραφράζουν συνέχεια την αλήθεια και γιατί θέλουν τόσο πολύ η ΕΟΜ να ενταχθεί στην ΕΓΟ. Το θέλουν για το καλό του αθλήματος;

Σε μία πολύ κρίσιμη καμπή για το άθλημά μας, η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ θέλει να ξεκαθαρίσει ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι νομότυπες και ότι κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πάρουμε ξανά την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι όσοι αγαπάνε το άθλημα πρέπει να σταθούν στο πλευρό της διοίκησης, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας. Πολιτικά παιχνίδια σ’ αυτή την κρίση που βιώνει το μπόουλινγκ δεν χωράνε…

Με τα παραπάνω η ΕΟΜ θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες οι οποίες θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα των συλλόγων της και των αθλητών της.

Η ανακοίνωση των κ.κ. Αδαμίδη – Λούτα  

Όπως γνωρίζετε, με την με αριθμό 340977/2676/1390/490/31-12-2014 υπουργική απόφαση ανακλήθηκε η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ και αποφασίστηκε η υπαγωγή του αθλήματος του Μπόουλινγκ στην ομοσπονδία με την επωνυμία Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.).
Σε συνέχεια της απόφασης αυτής, η Ε.Γ.Ο. ανακοίνωσε σήμερα ότι «ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. θα έχει την ερχόμενη Τρίτη (31/03) συνάντηση με τους εκπροσώπους του Μπόουλινγκ, με θέμα τον καταρτισμό του επίσημου φετινού αγωνιστικού προγράμματος και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του αθλήματος για το 2015».
Ωστόσο, στις 21.3.2015 με έκπληξή μας είδαμε ότι αναρτήθηκε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ ενημερώνοντας ότι η ΕΟΜ θα προχωρούσε στις 28-29 Μαρτίου 2015 στη διοργάνωση προκριματικών αγώνων «για τη συγκρότηση της Ομάδας που θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στα Χανιά τον προσεχή Απρίλιο», χωρίς όμως να έχει ληφθεί ποτέ αντίστοιχη απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου την οποία τουλάχιστον εμείς να γνωρίζουμε.
Σε συνέχεια των παραπάνω και επειδή με την άνω υπουργική απόφαση ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκκαι κάθε αρμοδιότητα για το άθλημα μεταβιβάζεται στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, αλλά και επειδή η διοργάνωση αθλητικής συνάντησης χωρίς τη νόμιμη άδεια συνεπάγεται κυρώσεις για τους υπεύθυνους, σας καλούμε:
1.      Να μας ενημερώσετε ποιος και πότε αποφάσισε τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων.
2.      Να ακυρώσετε την διαδικασία επιλογής ομάδας  για τους Μεσογειακούς  Αγώνες, μέσω προκριματικών αγώνων  στις 28 & 29 /3/2015 στην αίθουσα gema.
Ως  μέλη του Δ.Σ σας ενημερώνουμε για την πλήρη αντίθεσή μας με τις  αποφάσεις  σας  αυτές, καλώντας  σας συγχρόνως για την πλήρη εναρμόνιση των αποφάσεων του Δ.Σ με τους νόμους, καθώς και την αποδοχή της πραγματικότητας, την υπαγωγή δηλαδή του Αθλήματός μας  στην Ε.Γ.Ο.
Σας υπενθυμίζουμε εξάλλου προηγούμενη δήλωσή μας στις 30.1.2015, επισυνάπτοντάς την στο παρόν, με την οποία σας κάναμε σαφή τη θέση μας ότι το Δ.Σ. της Ε.Ο.Μ. δεν έχει πλέον καμία αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων επί θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων, θεμάτων εθνικών ομάδων ή εν γένει κάθε αγωνιστικού ζητήματος, και διαχωρίζαμε τη θέση μας από τυχόν τέτοιες αποφάσεις σας στο μέλλον, καθιστώντας έτσι εσάς και μόνο εσάς υπεύθυνους για τις συνέπειες αυτών παράνομων αποφάσεών σας.
Σας ενημερώνουμε τέλος ότι έχουμε ήδη θέσει το θέμα στις αρμόδιες αθλητικές αρχές (την Ε.Γ.Ο. και την Γ.Γ.Α.) προκειμένου αυτές να επιληφθούν.
Σε κάθε περίπτωση διεξαγωγής  των αγώνων δε, σας γνωρίζουμε και πάλι ότι δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την τέλεσή τους και ότι είστε απόλυτα υπεύθυνοι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ ,για τις απορρέουσες συνέπειες.
Παρακαλούμε η παρούσα επιστολή να καταχωρηθεί αυτούσια ως  έχει, στο βιβλίο εισερχομένων με αριθμό πρωτοκόλλου τον οποίο άμεσα να μας  γνωστοποιήσετε.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.
Με εκτίμηση
Π.Αδαμίδης  –  Ε.Λούτας

 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small