0 LIVE

Μπόουλινγκ: Αλήθειες και ψέματα για το πρωτάθλημα Νέων!

μπόουλινγκ

Το θέμα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος Νέων – Νεανίδων από χθες έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο στο ελληνικό Μπόουλινγκ. Δεν είναι υπερβολή αν τονίσουμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα γι αυτό το θέμα μιλούσαν.

Το Sportsland πιστό στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ γύρω από το Μπόουλινγκ σας έχει όλες τις πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη. Σε ποιον ανήκει ο ιστότοπος http://bowling-youth.com. Τις περίεργες συμπτώσεις, αλλά και τα ψέματα τα οποία είπε η επιτροπή αγώνων «Gazi College Youth Championship».

Κι αφού ολοκληρώσαμε το ρεπορτάζ, μάταια μας δημιουργήθηκε το ερώτημα. Μια σοβαρή επιχείρηση όπως το Gazi College, γνωρίζει που έχει δώσει το όνομα της εταιρίας; Γνωρίζει τα ψέματα, αλλά και τα ατοπήματα, που υπέπεσε η επιτροπή αγώνων;

Το Sportsland έχει το ρεπορτάζ…

 

Τα ψέματα της επιτροπής Αγώνων!!!

Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε μπορείς εύκολα να βρεις οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμείς στο διαδίκτυο. Δυστυχώς γι αυτούς που λένε ψέματα. Σε χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση (σ.σ. δείτε τη φωτό) που κυκλοφόρησε στο facebook η επιτροπή αγώνων του «Gazi College Youth Championship» υπέπεσε σε πολλά λάθη, αλλά και ψέματα.

Καταρχήν η διευκρινιστική ανακοίνωση αναφέρει ότι εκδόθηκε στις 15 Μαρτίου του 2015. Αυτό είναι λίγο περίεργο, καθώς το domain (σ.σ. η διεύθυνση του ιστότοπου) κλείστηκε στις 30 Μαρτίου. Και για όσους δεν γνωρίζουν η διεύθυνση του σάιτ δημιουργήθηκε στις 30 Μαρτίου. Κι επειδή η προκήρυξη δεν ανακοινώθηκε πουθενά αλλού, πέραν του συγκεκριμένου ιστότοπου, επομένως είναι λίγο δύσκολο έως ακατόρθωτο να ανακοινωθεί στις 15 Μαρτίου!!!1

Παράλληλα με βάση το google search (σ.σ. η αναζήτηση μέσω του google) η ανάρτηση έγινε στις 10 Ιουνίου!!! Η ΕΟΜΠ δεν είχε πάρει τότε την προσωρινή ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης, επομένως η ΕΓΟ μπορούσε να κάνει αγώνες Μπόουλινγκ. Το ερώτημα είναι γιατί έκαναν λάθος στην ημερομηνία; Εσκεμμένα ή επιπόλαιο λάθος; Όπως και να έχει είναι άσχημο, ειδικά για τόσο σημαντικά θέματα, αλλά και για το κύρος μιας διοργάνωσης να μην γίνονται αυτά τα λάθη.

Επίσης ένα μεγάλο ατόπημα είναι ότι στην προκήρυξη έγραψαν ότι η ΕΓΟ είναι η επίσημη ομοσπονδία του αθλήματος στη χώρα μας. Πλεονασμός, χωρίς ουσία, επίδειξη δύναμης ή το έγραψαν για να το πιστέψουν και οι ίδιοι; Όπως και να έχει το συγκεκριμένο σημείο είναι χτύπημα χωρίς ουσία που είχε σαν στόχο να επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Ακόμη ένα μεγάλο ατόπημα είναι ότι η επιτροπή αγώνων έκανε λόγο για… ενωμένο Μπόουλινγκ και ότι ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω αυτής της διοργάνωσης. Ειλικρινά πως μιλάνε για ενωμένο Μπόουλινγκ όταν κανένας σύλλογος δεν επέστρεψε στην ΕΟΜΠ, βάση της Υπουργικής απόφασης; Πως όταν 21 σύλλογοι έκαναν προσφυγή κατά της απόφασης του Υπουργού με σκοπό να υποθάλψουν την ανάπτυξη του αθλήματος, όπως είπε κι ο κ. Κοντονής; Και το βασικότερο πως μιλάει μια επιτροπή -που έχει σαν στόχο τη διεξαγωγή του αγώνα- για ενωμένο Μπόουλινγκ; Αυτός είναι ο σκοπός της;
Ποιοι ανήκουν στην επιτροπή;

Η επιτροπή των αγώνων αποτελείται από τους: Φίλιππο Μοντσενίγο (υπεύθυνος των αγώνων), Joseph Allalouf (τεχνικός διευθυντής αγώνων), Νίκο Κωνσταντίνου (γραμματεία), Αντα Κρητίδη (υπεύθυνη Τύπου), Βασίλη Γαλάνη (Υπεύθυνος μετάφρασης) και Κίμωνα Νούσκαλη (μηχανογράφηση).

Βέβαια προκαλεί μεγάλη εντύπωση γιατί για ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα χρειάζονται οι υπηρεσίες ενός… μεταφραστή, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια!!!!

Είχαν γνώση οι φύλακες…

Στο χθεσινό ρεπορτάζ του Sportsland, μπορεί ο υπεύθυνος του τμήματος Μπόουλινγκ της ΕΓΟ Παναγιώτης Αδαμίδης να τόνισε (σ.σ. σε συμπληρωματική του δήλωση) ότι η ΕΓΟ και το τμήμα Μπόουλινγκ δεν αναγνωρίζει και δε γνωρίζει τη συγκεκριμένη σελίδα, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς.

Την επίμαχη ιστοσελίδα τη δημιούργησε ο Κίμωνας Νούσκαλης. Σ’ αυτόν έχει κατοχυρωθεί το domain – name (όνομα της ιστοσελίδας). Ο Νούσκαλης είναι αντιπρόεδρος της Γλυφάδας και αντικατέστησε την Αντα Κρητίδη.

Η κυρία Κρητίδη που φαίνεται ότι είναι και το «πρόσωπο κλειδί» είναι Υπεύθυνη του Τομέα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του τμήματος Μπόουλινγκ της ΕΓΟ. Παράλληλα είναι και η υπεύθυνη Τύπου του πρωταθλήματος Νέων. Επομένως είναι αδιανόητο να ανέβηκε κάτι στην ιστοσελίδα της «διοργάνωσης», χωρίς να το γνώριζε η Υπεύθυνη Τύπου. Αυτός, άλλωστε, είναι ο ρόλος της!

Βάση της κοινής λογικής λοιπόν η Αντα Κρητίδη γνώριζε πολύ καλά για την προκήρυξη του πρωταθλήματος κι από τη στιγμή που είναι πολύ στενή συνεργάτιδα με τον Παναγιώτη Αδαμίδη είναι δύσκολο έως απίθανο να μην γνώριζε και ο υπεύθυνος αυτή την κίνηση. Εκτός κι αν λειτουργούσε μυστικά που είναι άλλο θέμα…

Από πού αντλείται αυτή η σιγουριά;

Παράλληλα στην περίπτωση της ανακοίνωσης του Gazi College youth Championship και τη διευκρινιστική ανακοίνωση, προκαλεί σε όλους αίσθηση η σιγουριά τους! Οι αγώνες λένε είναι καθόλα νόμιμοι. Πως όμως; Αφού μέχρι στιγμής μόνο η ΕΟΜΠ μπορεί να κάνει αγώνες κι από τη στιγμή που δεν έχει πάρει την άδεια της δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως τις ερχόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερες εξελίξεις…


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small