0 LIVE

Μπάντμιντον: Διαμάχη ΓΓΑ-Ομοσπονδίας!!!

ftero

Με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση περί σύστασης κλιμακίου για έκτακτο έλεγχο στην Ομοσπονδία Σωματείων Αντιπτέρισης, ξέσπασε ο «πόλεμος» ανάμεσα στην ΓΓΑ και την Ομοσπονδία Σωματείων Αντιπτέρισης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ζήτησε την διενέργεια έκτακτου ελέγχου μετά από καταγγελίες υπαλλήλων της ΕΟΦΣΑ, όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου της ΓΓΑ.

Από την μεριά της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή από τον Υφυπουργό, ο οποίος ουδέποτε ενημέρωσε την Ομοσπονδία σχετικα με τις καταγγελίες, ενώ οι άνθρωποι της ΕΟΦΣΑ τονίζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εξιλαστήριων θυμάτων και μετατόπιση των πολιτικών ευθυνών της Κυβέρνησης προς την διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ: «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής κατόπιν καταγγελιών, υπαλλήλων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματείων Αντιπτέρισης (Ε.Ο.Φ.Σ.Α.), ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν υποβάλλει στο Ι.Κ.Α. τις Α.Π.Δ. από το μήνα Φεβρουάριο του 2015 και μετά, ζήτησε να συσταθεί κλιμάκιο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκειμένου να διενεργηθεί έκτακτος έλεγχος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. εισέπραξε την πρώτη δόση της τακτικής επιχορήγησης του 2015 ύψους 26.000 ευρώ οι υπάλληλοι οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες».

Η απάντηση της Ομοσπονδίας: «Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. με έκπληξη ενημερώθηκε από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σχετικά με το από 15 Ιουλίου 2015 Δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Α. περί σύστασης κλιμακίου εκτάκτου ελέγχου αυτής. Απορία γεννά ο τρόπος κίνησης της εν λόγω διαδικασίας καθώς και το γεγονός της θεσμικής εκτροπής του κυρίου Υφυπουργού, ο οποίος ουδέποτε ενημέρωσε την Ε.Ο.Φ.Σ.Α. , ούτε ζήτησε τη γνώμη αυτής σχετικά με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Η τακτική αυτή συνιστά τουλάχιστον «άκομψο» χειρισμό, αν όχι απόπειρα επηρεασμού των διοικητικών αποφάσεων ενός ανεξάρτητου νομικού προσώπου και μάλιστα ενόσω εκκρεμεί η έκδοση απόφασης των Πολιτικών Δικαστηρίων σχετικά με την εγκυρότητα της εν λόγω επίσχεσης εργασίας. Σημειωτέον ότι η πρωτοβουλία για τον έκτακτο έλεγχο της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. ήρθε μόλις ένα μήνα μετά από καταγγελία της διοίκησής της και υποβολή ερωτήματος προς τη Γ.Γ.Α. (αριθ. Πρωτ. ΓΓΑ 385/2-6-2015) σχετικά με το αν και πως διατέθηκε – χρησιμοποιήθηκε από τη Γ.Γ.Α. χρηματικό κονδύλι ύψους 1.200.000€, το οποίο μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών (υπ’αριθμ. πρωτ. 2/84576 Υ.Α.) , και το οποίο έδει-σύμφωνα με την ως άνω απόφαση-να χρησιμοποιηθεί προς εξυπηρέτηση της Λειτουργίας των ΟμοσπονδιώνΗ μη έγκαιρη εξόφληση των υπαλλήλων είναι απόρροια κυβερνητικών επιλογών.

Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. δεν χαίρει άλλων εσόδων πλην της ετήσιας επιχορήγησης από την Γ.Γ.Α. που βαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό. Οποιαδήποτε διένεξη με τους υπαλλήλους είναι επακόλουθο της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων από το 2011 και εφεξής σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% και των συνεχώς καθυστερήσεων στη καταβολή των επιχορηγήσεων αυτών. Προς αποδυνάμωση της επιχειρούμενης σπίλωσης αναφέρουμε ότι η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. επί διετία και σε βάρος του καταστατικού σκοπού της, κατέβαλλε το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών (45.642,83€ συνολικώς) καθώς και τμήμα των καθαρών αποδοχών των έξι υπαλλήλων της, μολονότι αυτοί δεν παρείχαν πραγματικώς την εργασία τους, επικαλούμενοι επίσχεση εργασία.

Εν μέσω «λαίλαπας» εργασιακών απορρυθμίσεων διατήρησε ενεργές της σχέσεις εργασίας των υπαλλήλων , με μέσο μηνιαίο μισθό 1290,00€ και δεν προέβη σε απολύσεις. Από το ως άνω δελτίο τύπου καθίσταται σαφές, ότι σκοπός του ως άνω εκτάκτου έλεγχου είναι η δημιουργία εξιλαστήριων θυμάτων και η απόπειρα μετατόπισης των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης προς τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. τίθεται στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων για οποιοδήποτε νόμιμο έλεγχο, επιφυλασσόμενη για κάθε δικαίωμα της».


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small