0 LIVE

Μεγάλη έρευνα του Sportsland: Σκάνδαλο της ΕΓΟ με την Γκαράεβα!!!

Γκαράεβα

Θέμα τεράστιων διαστάσεων αναμένεται να πάρει η εξέλιξη της επερώτησης του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος στις 7 Απριλίου 2015 είχε κάνει επερώτηση στον Υφυπουργό αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή σχετικά με τις λειτουργίες της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Η ΕΓΟ στις 5 Μαΐου απάντησε σ’ αυτά τα ερωτήματα και τα όσα ισχυρίστηκε, ειδικά στο θέμα της ομοσπονδιακής προπονήτριας Αλία Γκαράεβα, προκάλεσαν την κοινή γνώμη!!!

Το Sportsland σε μία μεγάλη έρευνα που έκανε αποδεικνύει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι τα όσα απάντησε η ΕΓΟ στην ερώτηση του κ. Καμμένου είναι ψευδή. Τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα, καθώς πρόκειται για έγγραφα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΓΟ.

Να θυμίσουμε ότι η επερώτηση του κ. Καμμένου, όσον αφορά την Αλία Γκαράεβα ήταν η εξής:

«Η σύμβαση –ιδιωτικό συμφωνητικό- της πρώην Ρωσίδας προπονήτριας Ρυθμικής Γυμναστικής Ατομικού της ΕΓΟ κας Αλία Γκαράεβα (Ιούλιος 2014- Νοέμβριος 2014) με την ομοσπονδία δεν κατατέθηκε στην εφορία, ενώ η πρόσληψη δεν ανακοινώθηκε στο ΙΚΑ».

Από τη μεριά της η ΕΓΟ απάντησε στο σχετικό ερώτημα:

«Σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΓΟ προσέλαβε την κα Αλία Γκαράεβα ως ομοσπονδιακή προπονήτρια ρυθμικής Γυμναστικής και κατά συνέπεια είναι αδύνατο να κατατεθεί σύμβαση εργασίας στην αρμόδια ΔΟΥ. Για την πλήρη γνώση του θέματος ότι το ΔΣ της ΕΓΟ συναντήθηκε με την εν λόγω προπονήτρια τον Απρίλιο του 2014 για το ενδεχόμενο μεταξύ μας συνεργασίας. Στα πλαίσια αυτά ακολουθώντας τις διατάξεις της παρ. 1 άρθρου 20 του Ν. 3386/2005 και του άρθρου 11 της με αριθμ. Πρωτ. 3497.3/550/ΑΣ/4000/30-12-2015 απόφασης του Υπουργού εξωτερικών αποστείλαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 9 Ιουλίου 2014 στο γενικό προξενείο της χώρας μας στη Μόσχα ιδιωτικό συμφωνητικό, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο της ΕΓΟ, ώστε να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση και η εργασία της στη χώρα μας. Πράγματι η συγκεκριμένη προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής αφίχθη στη χώρα μας, παρακολούθησε προπονήσεις και αγώνες των αθλητριών ρυθμικής Γυμναστικής και τελικά για οικογενειακούς λόγους δεν υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας και αναχώρησε για την πατρίδα της»

 

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ SPORTSLAND ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΓΟ

Με αφορμή αυτή την απάντηση το Sportsland πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα γύρω από το θέμα της Ρωσίδας προπονήτριας κι αυτά που διαπιστώσαμε είναι πέραν από κάθε φαντασία. Αφενός γιατί στο επίσημο σάιτ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας την είχαν ανακοινώσει επίσημα στις 24 Ιουλίου με δηλώσεις της Γκαράεβα. Αφετέρου, γιατί η Ρωσίδα προπονήτρια μέχρι να… «σταλεί στο προξενείο της Μόσχας το ιδιωτικό συμφωνητικό» (σ.σ. στις 9 Ιουλίου 2014) είχε ήδη ταξιδέψει σε δύο ελληνικές αποστολές στο εξωτερικό ως χορογράφος, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού!!!!!

Η Ιστοσελίδα την χαρακτηρίζει ομοσπονδιακή προπονήτρια

Με… διθυράμβους όπως μπορείτε να δείτε και στις σχετικές επισυναπτόμενες φωτογραφίες η ελληνική Γυμναστική ομοσπονδία ανακοινώνει στο επίσημο σάιτ της στις 24 Ιουλίου 2014 την πρόσληψη της Αλία Γκαράεβα ως ομοσπονδιακή προπονήτρια τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα αναλάβει «την τεχνική καθοδήγηση της εθνικής ομάδας του ατομικού». Η ρωσίδα προπονήτρια στο ρεπορτάζ της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΓΟ δήλωσε ικανοποιημένη και χαρούμενη για τις συνθήκες που συνάντησε στη χώρα μας και ευχαρίστησε την ΕΓΟ για την εμπιστοσύνη που της έδειξε.

Στις 7 Αυγούστου του 2014 η εθνική ομάδα αναχωρεί για τη Βουλγαρία και φυσικά μαζί της ταξίδεψε και η Αλία Γκαράεβα ως προπονήτρια του ατομικού (σ.σ. έτσι την χαρακτηρίζει ο δημοσιογράφος της ΕΓΟ στο επίσημο σάιτ).

Η Ρωσίδα προπονήτρια ταξίδεψε και στο Καζάν όπου συμμετείχε η εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο (5-7 Σεπτεμβρίου).  ΄

Όλα αυτά προκύπτουν από τα όσα ανέβασε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία στο επίσημο σάιτ της (www.gymnastics.gr)

Σκάνδαλο μεγατόνων…

Η ΕΓΟ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηρίσει τους προαναφερόμενους αγώνες, ως αυτά που ισχυρίζεται στην απάντησή της στον κ. Καμμένο. Βέβαια ότι ταξιδεύει εκτός Ελλάδας και χωρίς να είχε υπογράψει – ασφαλιστεί – δηλωθεί πουθενά είναι ένα τεράστιο θέμα.

Αυτά, όμως, που ανακαλύψαμε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο- απάντηση της ΕΓΟ , απέστειλαν στις 9 Ιουλίου το ιδιωτικό συμφωνητικό στο προξενείο στη Μόσχα!!!

Σύμφωνα με έγγραφα της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού, τα οποία τα επισυνάπτουμε στο τέλος του δημοσιεύματος, η Αλία Γκαράεβα συμμετείχε σε δύο ελληνικές αποστολές που είχαν ανακοινωθεί από την ΓΓΑ πριν την 9η Ιουλίου, ενώ έχουμε στη διάθεσή μας, άλλα τρία αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ρωσίδα προπονήτρια ταξίδεψε ως προπονήτρια με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, μετά την 9η Ιουλίου. Πως έγινε αυτό χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο και χωρίς να έχει κατατεθεί σύμβαση εργασίας είναι ένα θέμα που θα το δούμε στη συνέχεια.

Πως πέρασε τα σύνορα χωρίς να υπογράψει;

Ακόμα ένα μεγάλο ερώτημα, προκύπτει από το ιδιωτικό συμφωνητικό που απέστειλε η ΕΓΟ στο ελληνικό προξενείο στη Μόσχα. Όπως μπορείτε να δείτε και από το σχετικό έγγραφο το ιδιωτικό συμφωνητικό έχει υπογράψει μόνο ο πρόεδρος της ΕΓΟ κ. Βασιλειάδης κι όχι η προπονήτρια. Μάταια προκαλούνται αμέτρητα ερωτήματα, πως η Γκαράεβα μπήκε στη χώρα μας κι έμεινε για τόσους μήνες; Δεν θα έπρεπε να είχε υπογράψει και η ίδια; Αν τώρα κάποιος ισχυριστεί ότι το υπέγραψε στη συνέχεια, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα όσα ισχυρίζεται η ΕΓΟ είναι αναλήθειες, καθώς όπως λένε… δεν έχει υπογράψει ποτέ!!!

Πως συμμετείχε η Γκαράεβα σε αποστολή της Εθνικής πριν την 9η  Ιουλίου;

Σύμφωνα με τα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η Αλία Γκαράεβα ήταν μέλος της αποστολής της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Γαλλία (9-11/5/2014). Συμμετείχε στην αποστολή ως χορογράφος και το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 480 ευρώ για τη Ρωσίδα προπονήτρια!!!! (Επισυνάπτουμε και τα αεροπορικά εισιτήρια, όπου φαίνεται ότι συμμετείχε η Γκαράεβα στην αποστολή)

Επίσης στις 10-15/6 διεξήχθη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπακού και φυσικά αρκετές μέρες νωρίτερα όπου είχε δηλώσει η ΕΓΟ το όνομά της στην αποστολή της Εθνικής. Η Γκαράεβα συμμετείχε κανονικά ως χορογράφος και το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 1.170€. Κι όλα αυτά σύμφωνα με την ΕΓΟ δεν είχε έρθει καν στη χώρα μας!!!

Παράλληλα, όπως μπορείτε να δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία συμμετείχε: στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σόφια (9-10 Αυγούστου 2014) στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καζάν της Ρωσίας (5-7/ Σεπτεμβρίου /2014) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σμύρνης (22-28/Σεπτεμβρίου/14).

Γιατί δεν δηλώθηκε πουθενά;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε από την ΓΓΑ το Sportsland και προφανώς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς η Γκράραεβα βρισκόταν στη χώρα μας από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2014. Πέντε μήνες δούλεψε και προσέφερε τις υπηρεσίες της. Ολο αυτό το διάστημα γιατί δεν είχε δηλωθεί πουθενά; Πως είναι δυνατόν να συμμετάσχει σε αποστολές στο εξωτερικό με χρήματα του δημοσίου, χωρίς να έχει υπογράψει καμία σύμβαση; Οι ομοσπονδιάρχες μπορούν να στέλνουν όποιον θέλουν στο εξωτερικό και να πληρώνει το δημόσιο;

Παράλληλα τρία μεγάλα ερωτήματα θα πρέπει να απασχολήσουν τη φίλαθλη κοινή γνώμη.

  • Οι επίσημες τοποθετήσεις της κάθε ομοσπονδίας ελέγχονται από κανέναν; Η ΕΓΟ με τα επίσημα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Sportsland είπε ψέματα για το θέμα της Γκαράεβα. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια κύρωση ή παραδειγματική τιμωρία γι όλα αυτά;
  • Ενας μικροεπιχειρηματίας αν δε δηλώσει έναν υπάλληλο, έστω και προσωρινό, στο ΙΚΑ πληρώνει βαριά πρόστιμα. Το ίδιο ισχύουν και στις ομοσπονδίες ή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ισχύει ο νόμος;
  • Το μεγαλύτερο και ηθικό κομμάτι της υπόθεσης. Ηρθε στην Ελλάδα μία από τις καλύτερες αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής στον κόσμο. Τίμησε τη χώρα μας με την παρουσία της. Οι λόγοι που έφυγαν, δεν ήταν προσωπικοί. Καθώς δεν είχε δηλωθεί πουθενά και παραμένει άγνωστο πως κι αν πληρωνόταν αυτούς τους τέσσερις μήνες. Το επιτρέπουν αυτό οι διοικούντες του αθλητισμού; Και το σημαντικότερο όλων, που ούτε καν να το σκεφτεί κανείς δεν θέλει. Αν σε ένα από τα ταξίδια αυτά η Γκαράεβα είχε ένα ατύχημα ή δυστύχημα οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για το άθλημα στην Ελλάδα και γενικότερα το κύρος της χώρας μας…

Γι αυτό η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή για έλεγχο στις ομοσπονδίες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο, είτε αφορά το δημόσιο χρήμα, είτε το κύρος της χώρας μας στο εξωτερικό…

 Σας επισυνάπτουμε όλα τα αρχεία

Η ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Δημήτρη Καμμένο

Η απάντηση της ΕΓΟ προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Βουλευτή κ. Καμμένο

Το ιδιωτικό συμφωνητικό που έστειλε η ΕΓΟ στο προξενείο στη Μόσχα

Η έγκριση της ΓΓΑ της αποστολής της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία (9-11 Μαΐου). Η Γκαράεβα συμμετέχει στην αποστολή σαν χορογράφος, αν και σύμφωνα με την ΕΓΟ δεν είχε έρθει καν στην Ελλάδα

Η κράτηση των εισιτηρίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία, όπου συμμετέχει κανονικά η Γκαράεβα

Η έγκριση της ΓΓΑ για την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπακού (10-15 Ιουνίου). Η Γκαράεβα είναι μέλος της αποστολής ως χορογράφος. Μία μέρα νωρίτερα η ΕΓΟ είχε στείλει το ιδιωτικό συμφωνητικό στο προξενείο. Η ΕΓΟ είχε στείλει το αίτημα στη ΓΓΑ στις 21/5/2014

Η έγκριση της ΓΓΑ για την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας (9-10 Αυγούστου). Η Γκαράεβα θα ταξιδέψει ως προπονήτρια

Η έγκριση της ΓΓΑ για την αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Καζάν της Ρωσίας (5-7 Σεπτεμβρίου). Η Γκαράεβα είναι προπονήτρια της Εθνικής μας ομάδας!

Η έγκριση της ΓΓΑ για την αποστολή της Εθνικής ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σμύρνη (22-29 Σεπτεμβρίου). Η Γκαράεβα συμμετέχει στην αποστολή ως προπονήτρια, χωρίς να έχει υπογράψει σχετική σύμβαση

Τα δημοσιεύματα από την ιστοσελίδα της ΕΓΟ για την Γκαράεβα

 

ΕΓΟ Γκαράγιεβα 7ος 14

ΕΓΟ Γκαράγιεβα Σμύρνη  14ΕΓΟ Γκαράγιεβα 8ος Σόφια 14 ΕΓΟ Γκαράγιεβα Καζάν 14

 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small