0 LIVE

Η ΕΓΟ… ξαναχτυπά με νέα σκάνδαλα!!!!

χρήματα

Την ώρα που διανύουμε μία από τις πλέον κρίσιμες και πιο δύσκολες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Την ώρα που το μέλλον μας φαντάζει αβέβαιο και οι θεσμοί συνεχίζουν να μας πιέζουν αφόρητα για το χρέος μας. Την ώρα που όλοι οι Ελληνες έχουν περιορίσει τα έξοδα τους στο ελάχιστο.

Την ώρα που οι Ελληνες πολίτες περιμένουν υπομονετικά έξω από τις τράπεζες για να βγάλουν χρήματα, προκειμένου να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες, άλλοι συμπολίτες μας χαλάνε χιλιάδες ευρώ και μάλιστα χωρίς λόγο. Προκαλώντας πολλά ερωτήματα…

Αυτές τις δύσκολες ώρες που έχουν προβληματίσει όλη την υφήλιο, δεν έχουν αγγίξει ορισμένους ανθρώπους ή φορείς του ευρύτερου δημοσίου που συνεχίζουν και προκαλούν με τα έξοδα που δηλώνουν!!!

Το Sportsland φέρνει στη δημοσιότητα ακόμα ένα μεγάλο σκάνδαλο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, που θα προκαλέσει την κοινή γνώμη.

Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, φαίνεται ότι δεν υπολογίζει την κρισιμότητα της κατάστασης και κάνει τεράστιες σπατάλες και σαν να μην έφτανε αυτό χαλάει χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο! Διαβάστε και θα καταλάβετε πως η ΕΓΟ (σ.σ. και η κάθε ΕΓΟ) με την κακή – ύποπτη διαχείριση του δημόσιου χρήματος έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του Γκρεμού!

Πόσο στοιχίζει ένα ταξί;

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι των ομοσπονδιών πολλές φορές πρέπει να μετακινηθούν και χρειάζονται να πάρουν ταξί. Πόσο όμως κοστίζει αυτή η μετακίνηση; Πόσο μπορεί να στοίχισε στην ΕΓΟ η μετακίνηση με ταξί; Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία πλήρωσε το ποσό των 909, 94€ (χωρίς το ΦΠΑ) σε έναν μόνο οδηγό ταξί τον Μάιο!!!!!! Για τις ανάγκες των κ.κ. Βασιλειάδη, Μουτλιά, Σιούτη, Αφράτη, Τούγκα και διάφορων άλλων αθλητριών πλήρωσαν στον επαγγελματία οδηγό ταξί κ. Νικόλαο Ρήγο το συνολικό ποσό των 1028, 23€!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο η ΕΓΟ πλήρωσε ακόμη 280, 59€ σε διάφορους άλλους οδηγούς ταξί. Ένα τεράστιο ποσό για μετακινήσεις που αν μη τι άλλο προκαλεί την κοινή γνώμη.

Οσον αφορά τον επαγγελματία οδηγό κ. Ρήγο δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει υπέρογκα ποσά από την ομοσπονδία! Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει στη διαύγεια η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία τον Απρίλιο (30/4) ο κ. Ρήγος αμείφθηκε για τις υπηρεσίες του 736,62€. Το Μάρτιο (31/3) ο κ. Ρήγος πληρώθηκε από την ελληνική ομοσπονδία το ποσό των 956.80 €. Το Φεβρουάριο (28/2) πήρε 445,23 €, ενώ τον Ιανουάριο εισέπραξε 448, 39€.

Δηλαδή η ομοσπονδία έχει πληρώσει από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του ίδιου έτους σε έναν μόνο οδηγό ταξί 3.166,88 €!!!!

Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα γιατί χρησιμοποιούσαν συνέχεια το ταξί του κ. Ρήγου και γιατί έδωσαν ένα τόσο μεγάλο ποσό;

Μέγα σκάνδαλο στο Πόρτο Καρράς

Το να γίνονται Ευρωπαϊκά συνέδρια ή διεθνείς αγώνες στη χώρα μας είναι πολύ σημαντικό και βοηθάει την Ελλάδα. Όμως το να εκμεταλλεύονται κάποιοι αυτές τις εκδηλώσεις για να βγάζουν χρήματα παράνομα και να χρεώνουν τον Έλληνα Πολίτη, ξεπερνάει κάθε φαντασία…

Η ΕΓΟ στις 20 Μαΐου του 2015 ανακοίνωνε στην επίσημη ιστοσελίδα της (www.gymnastics.gr) ότι η Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα το Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής θα γινόταν το επίκεντρο της Γυμναστικής, μιας και θα συνεδρίαζαν οι τεχνικές επιτροπές ενόργανης Ανδρών – Γυναικών και αεροβικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UEG). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ (μπορείτε να το διαβάσετε στο τέλος του άρθρου), η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία δεν θα πλήρωνε απολύτως τίποτα, μιας και τα έξοδα θα επιβάρυναν εξολοκλήρου την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία! Τι καλύτερο για τη χώρα μας;

Αλήθεια όμως, ένα συνέδριο που δεν θα στοίχιζε τίποτα στην ΕΓΟ, που ήταν τα πάντα πληρωμένα από την UEG, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της επίσημης ιστοσελίδας της ομοσπονδίας, πως εξελίχθηκε τόσο άσχημα και «αναγκάστηκε» η Γυμναστική Ομοσπονδία να βάλει το χέρι στην τσέπη και μάλιστα πολύ βαθιά;

Η ΕΓΟ όσο εντύπωση κι αν σας κάνει πλήρωσε στο Πόρτο Καρράς το ποσό των 6.547€ για την συνάντηση των τεχνικών Επιτροπών.

Αυτό το ποσό γιατί δαπανήθηκε από την Γυμναστική Ομοσπονδία, αφού η UEG είχε αναλάβει όλα τα έξοδα;

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Πόρτο Καρράς ανήκει στον κ. Αντρέα Στέγγο σύζυγο της κας Αθανασούλας Λαμπροπούλου – Συροπούλου που είναι μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο.

Δεν παίρνει σοβαρά τους θεσμούς

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία φαίνεται ότι δεν παίρνει πολύ σοβαρά τους θεσμούς.
Με τον Ν.3979/2011 (Α΄ 138), στο άρθρο 3 του ως «Φορείς του δημόσιου τομέα» ……….«α) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους. Με την διάταξη αυτή εντάχθηκε στους φορείς του δημοσίου η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.).
Με τον Ν.3861/10 καθιερώθηκε η διαφάνεια μέσω του Προγράμματος Διαύγεια και εισήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση ανάρτησης πράξεων και αποφάσεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων που είναι ενταγμένοι στους φορείς του δημοσίου, στο Διαδίκτυο με κύριο στόχο να αποφέρει τη μέγιστη δημοσιότητα της κυβερνητικής πολιτικής, πράγμα το οποίο ακολούθησε η Ε.Γ.Ο. με μία μόνο ανάρτηση το 2011 και μετά κατόπιν πιέσεων τον Μάιο του 2015.

Νέο σκάνδαλο στο Μπόουλινγκ

Μετά το φαγοπότι των Μεσογειακών αγώνων του Μπόουλινγκ με τις διπλές χρεώσεις, όπως σας είχε αποκαλύψει το Sportsland, η ΕΓΟ υπέπεσε σε ακόμα ένα σκάνδαλο όσον αφορά το συγκεκριμένο άθλημα! Στη διαύγεια, στις δαπάνες του Μαΐου, η Γυμναστική Ομοσπονδία δείχνει ότι ξόδεψε 681,47 € στην αίθουσα Μπόουλινγκ Χαϊδαρίου για τη διεξαγωγή του… Βορείου ομίλου του περιφερειακού διασυλλογικού ατομικού πρωταθλήματος.
Το περίεργο είναι πως το Μπόουλινγκ του Χαϊδαρίου ανήκει στον Νότιο όμιλο κι όχι στον Βόρειο όπως έχει δηλωθεί. Παράλληλα σύμφωνα με την προκήρυξη (σ.σ. θα την δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία) η ΕΓΟ έχει ορίσει σε τρία σημεία (σ.σ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά) τη διεξαγωγή αγώνων λέγοντας χαρακτηριστικά:
Κόστος Αγώνων
1. Αθήνα Το κόστος των έξι (6) παιχνιδιών της προκριματικής φάσης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου και το Σάββατο 30 Μαΐου, θα καταβληθεί από τον Σύλλογο ή τους Αθλητές απευθείας στην Αίθουσα Strike Bowling Χαϊδαρίου, πριν την έναρξη του group στο οποίο συμμετέχει η Αθλήτρια ή ο Αθλητής και είναι 12 €. Η Αίθουσα είναι και η μόνη αρμόδια για την έκδοση του νόμιμου φορολογικού παραστατικού.
2. Θεσσαλονίκη Το κόστος των έξι (6) παιχνιδιών της προκριματικής φάσης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου και το Σάββατο 30 Μαΐου, θα καταβληθεί από τον Σύλλογο ή τους Αθλητές απευθείας στην Αίθουσα Ten Pin Καλαμαριάς, πριν την έναρξη του group στο οποίο συμμετέχει η Αθλήτρια ή ο Αθλητής και είναι 12,60 €. Η Αίθουσα είναι και η μόνη αρμόδια για την έκδοση του νόμιμου φορολογικού παραστατικού.
3. Χανιά (Κρήτη) Το κόστος των έξι (6) παιχνιδιών της προκριματικής φάσης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου και το Σάββατο 30 Μαΐου, θα καταβληθεί από τον Σύλλογο ή τους Αθλητές απευθείας στην Αίθουσα Mega Place Χανίων, πριν την έναρξη του group στο οποίο συμμετέχει η Αθλήτρια ή ο Αθλητής και είναι 10 €. Η Αίθουσα είναι και η μόνη αρμόδια για την έκδοση του νόμιμου φορολογικού παραστατικού.

Αφενός δημιουργούνται πολλά ερωτήματα. Οι αθλητές με βάση την προκήρυξη πλήρωσαν τα παιχνίδια τους. Γιατί πλήρωσε και η ΕΓΟ 681,47€ για τη μία αίθουσα;
Γιατί οι αίθουσες σε Θεσσαλονίκη και Χανιά δεν πληρώθηκαν; Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο υπεύθυνος του τμήματος Μπόουλινγκ της ΕΓΟ κ. Παναγιώτης Αδαμίδης είναι μέλος του συλλόγου Strike που αθλητικά εδρεύει στο Μπόουλινγκ του Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν έσοδα;

Ακόμη ένα πολύ παράξενο γεγονός είναι ότι η ΕΓΟ δεν έχει δηλώσει από την αρχή του χρόνου έσοδα, ως όφειλε, στη διαύγεια. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν έσοδα στην ομοσπονδία δεν έχουν φανεί πουθενά. Τι απέγιναν αυτά τα χρήματα;

Θα υπάρξει έλεγχος στην ΕΓΟ;

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΓΟ έχει υποπέσει σε πάρα πολλές παρανομίες. Αρχικά το σκάνδαλο με τη Γκαράγεβα, στη συνέχεια οι αδιανόητες σπατάλες και οι διπλές χρεώσεις στους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπόουλινγκ και τώρα το θέμα της «δωρεάν» διαμονής στο πόρτο Καρράς, τα 1028,23 ευρώ για ένα ταξί και οι χρεώσεις στο Μπόουλινγκ.

Αναμφισβήτητα την ώρα που ο ελληνικός λαός υποφέρει ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής και οι συνεργάτες του οφείλουν να δώσουν ένα τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς. Όπως οφείλει να δώσει εξηγήσεις κι ο πρόεδρος της ΕΓΟ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Σάκης Βασιλειάδης.

Δείτε τις δαπάνες της ΕΓΟ το μήνα Μάιο, όπως δηλώθηκαν στη διαύγεια (στη σελίδα 9)

Η προκήρυξη της ΕΓΟ για τους περιφερειακούς αγώνες bowling

εγο

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, για το συνέδριο στη Χαλκιδική όπως αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ της Ομοσπονδίας

Διαβάστε το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sportsland για την καταγγελία της Γκαράγεβα στο ΙΚΑ κατά της ΕΓΟ


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small