0 LIVE

Εσπασαν καρδιές στα μπαράζ!!!

1

Η Πάτρα θα συνεχίσει να έχει εκπρόσωπο στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Μπορεί η Παγώνα να έμεινε στην τελευταία θέση και να υποβιβάστηκε, όμως ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία ο Ίφιτος Πατρών (φωτό), σωματείο που έχει πολύ λίγα χρόνια ζωής, αλλά πρωταγωνιστεί από τη μέρα σύστασής του. Στα μπαράζ, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, oΊφιτος ήρθε 2ος σε τριπλή ισοβαθμία, ενώ μία άλλη ομάδα της περιφέρειας, ο Ο.Α. Χανίων, εξασφάλισε την παραμονή ως νικήτρια της διαδικασίας. Στις γυναίκες επανήλθε στην Α1 η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας ομάδα τουΠ.Κ.Δ. Ταύρου και διατηρήθηκε σε αυτή ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, που ήταν και ο νικητής του Σαββατοκύριακου. Τη θέση τους στην Α1 έχασαν δύο ομάδες της Αθήνας, το Ηράκλειο 2001 στους άνδρες και η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας στις γυναίκες. Στην αντίστοιχη διαδικασία της Β΄Εθνικής κατέκτησαν την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία οι Αετοί Πόληςκαι ο Παναθηναϊκός στους άνδρες, ο Α.Ο. Άρης 2006 και το Ρουφ 80 στις γυναίκες.

Στα μπαράζ για την Α1 και την Α2 των ανδρών έγιναν δυνατές αναμετρήσεις μέχρι και την 3ηκαι τελευταία αγωνιστική. Τα Χανιά, ο Ίφιτος και ο Α.Ο. Ηράκλειο 2001 ισοβάθμησαν με 5 βαθμούς και οι δύο πρώτοι ήταν εκείνοι που ευνοήθηκαν. Η ομάδα της Κρήτης έκαμψε το Σάββατο το Π.Κ.Δ. Ταύρου με 4-3 και τον Ίφιτο Πατρών με 4-2 και την Κυριακή έχασε 4-3 από το Ηράκλειο. Ο Ίφιτος κατέβαλλε 4-1 το Π.Κ.Δ. Ταύρου το Σάββατο και 4-3 το Ηράκλειο την Κυριακή, ενώ το Ηράκλειο νίκησε 4-3 και το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Από τα παιχνίδα μεταξύ των τριών ομάδων προέκυψε ότι ο Ο.Α. Χανίων ήρθε 1ος με 7 ματς υπερ και 6 κατά, ο Ίφιτος 2οςμε 6-5 και το Ηράκλειο 3ο με 5-7. Η ομάδα της Κρήτης αγωνίστηκε σε αυτά τα έξτρα ματς με τους Κώστα Μουτσάκη, Κυριάκο Πενταράκη και Γιώργο Σοφίλα. Ο Ίφιτος Πατρών παρέταξε τους Ανδρέα Τσεγγενέ, Μανώλη Σγουρομάλλη και Βασίλη Μπιθέλη.

Στο αντίστοιχο πουλ των γυναικών ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και κράτησε τη θέση του στην 1 κατηγορία. Ξεπέρασε με 4-3 την Αθηνά Μαγουφάνας, με 4-0 το Π.Κ.Δ. Ταύρου και με 4-1 τον Α.Ο. Ταταύλα. Το Π.Κ.Δ. Ταύρου, που είχε καταλάβει την 3η θέση στην Α2, κατάφερε να επιστρέψει στην Α1. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς χάρη στις νίκες κόντρα στα Ταταύλα και την Αθηνά Μαγκουφάνας με 4-2. Η Αθηνά ήρθε 3η και υποβιβάστηκε, τα Ταταύλα περιορίστηκαν στην 4η θέση και θα είναι και την επόμενη σεζόν στην Α2.  Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας αγωνίστηκε με τις Γεωργία Χατζηλυγερούδη, Χριστιάνα Κανάρη και Μαρία Κρουστάλλη, ενώ την ομάδα του Π.Κ.Δ.Τ. αποτέλεσαν οι Φιλαρέτη Εξάρχου, Αλεξάνδρα Τουντακώβα,Κριστίν Σεβνταγιάν και Άννα-Μαρία Πιτσικάλη.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και τα μπαράζ ανόδου για την Α2, όπου ωφελήθηκαν ομάδες της Αθήνας. Στους άνδρες το σύστημα διεξαγωγής περιλάμβανε γκρουπ στην πρώτη φάση και τα καθοριστικά χιαστί νοκ άουτ αμέσως μετά. Την Κυριακή λοιπόν, οι Αετοί Πόλης αντιμετώπισαν τον Αίαντα Ευόσμου και ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ. Ύστερα από συναρπαστικές «μονομαχίες» έφτασαν στη νίκη με 4-2 οι Αετοί Πόλης (σ.σ. είναι το πρώην Πέρα 2005) και ο Παναθηναϊκός, οι πρώτοι ανέβηκαν πρώτη φορά στη 2η εθνική κατηγορία, οι δεύτεροι επανέρχονται άμεσα σε αυτή μετά τον περσινό υποβιβασμό. Στα γκρουπ οι Αετοί επιβλήθηκαν 4-1 της ΑΕΚ και του Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων», ενώ ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-2 του Ο.Α.Α. Ηρακλείου και του Αίαντα Ευόσμου. Οι Αετοί είχαν το Σαββατοκύριακο στη σύνθεσή τους τον Γιάννη Βλοτινό, τον Γιώργο Λέγγερη, τον Κώστα Χυλομάτη και τον Νίκο Γραμμένο. Ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στους Διονύση Βασιλείου, Θοδωρή Σιώκο και Αναστάσιο Σενσεβέν.

Στα αντίστοιχα μπαράζ για τις γυναίκες μετείχαν τέσσερις ομάδες κι έπαιξαν με το σύστημα «ένας προς όλους». Το εισιτήριο για την Α2 κατηγορία κατέκτησαν ο Α.Ο. Άρης 2006 και το Ρουφ 80, που με την ίδια σειρά είχαν καλύψει τις πρώτες θέσεις και στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Αττικής. Ο Άρης νίκησε 4-3 το Ρουφ 80 και 4-0 τον Αναγεννησιακό Πατρών και τον Ο.Α. Χανίων. Το Ρουφ 80 έκαμψε τον Ο.Α. Χανίων με 4-3 και τον Αναγεννησιακό με 4-1. Την 3η θέση πήρε το σωματείο της Κρήτης και την 4η η ομάδα της Πάτρας. Η νεαρή ομάδα του Άρη αγωνίστηκε με τις Στέλλα Πατεράκη, Έλλη Φίσερ, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και Ελισάβετ Τέρπου, ενώ το Ρουφ 80 είχε τις Μαρία Αρτσέτου, Αγγελική Εικοσπεντάκη και Νικολέττα Σαμπανίδου. Στα μπαράζ της Β΄Εθνικής δεν «κατέβηκε» ο Φάρος Αλεξανδρούπολης, που είχε δικαίωμα συμμετοχής και στους άνδρες και στις γυναίκες.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small