0 LIVE

ΕΘΝΟΑ: Πρωτοποριακή δράση για την προστασία των παιδιών

ΕΘΝΟΑ

Σε μία πρωτοποριακή δράση για την προστασία των παιδιών, προχωρά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, η οποία υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της συνεργασίας και των κοινών δράσεων είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά, η ενημέρωσή τους σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και η προώθηση του αθλητισμού σε παιδιά και νέους.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασία του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και τον Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, κ. Ισίδωρο Κούβελο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, αλλά και οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας, Δημοσθένης Ταμπάκος, Νίκη Μπακογιάννη, Εύη Μωραϊτίδου, Ειρήνη Αϊνδιλή κι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Αμανατίδης που όλοι τους στηρίζουν το έργο της ΕΘΝ.Ο.Α.

Επίσης παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοστασθάκου, το μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιάννης Καράς και το μέλος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Φώτης Καϋμενάκης.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. Ισίδωρος Κούβελος τόνισε: «Μέσα από τα πανελλήνια εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζει και πραγματοποιεί η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και μέσα από τα μόνιμα Εκπαιδευτικά Κέντρα Ολυμπιακής Παιδείας που ιδρύει πανελλαδικά με τα πετυχημένα «Εργαστήρια Ολυμπισμού», θα πραγματοποιήσει σύντομα σε συνεργασία με τα εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καινοτόμες δράσεις, με σκοπό την ενημέρωση και κατάρτιση των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των σχολικών και αθλητικών συμβούλων, στην σωστή χρήση του διαδικτύου.

Επιδιώκουμε κάθε ηλικιακή, αλλά και επιστημονική ομάδα της κοινωνίας να λάβει, μέσα από την συνεργασία των φορέων μας, την αντίστοιχη και μεθοδευμένη πληροφόρηση. Με σύγχρονες και διαδραστικές εκπαιδευτικές μεθόδους και με την χρήση ψηφιακών μέσων θα μεταδίδουμε τους τρόπους της ασφαλής διαδικτυακής πλοήγησης και τους τρόπους προώθησης του αθλητισμού ως ισχυρό εργαλείο anti-bullying.

Οραματιζόμαστε τα νέα παιδιά και οι έφηβοι, μέσα σε αυτή την ανεξέλεγκτη εξέλιξη του ψηφιακού κόσμου με όσα θετικά και αρνητικά συνεπάγεται, να μπορούν μέσα από τις γνώσεις που θα τους προσφέρουμε,  από κοινού οι δύο φορείς , να περιφρουρούν την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους.

Να εκπαιδευτούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κυρίως ως ένα εργαλείο επικοινωνίας και πληροφορίας και όχι ως ένα μέσο προέκτασης και προβολής του εαυτού τους, γεγονός που τους κάνει ευάλωτους στους διαδικτυακούς κινδύνους. Πιστεύουμε ότι οι νέες γενιές πρέπει να διοχετεύουν την ενέργεια και την αδρεναλίνη τους στην φυσική άσκηση, στον Αθλητισμό και όχι στον ψηφιακό κόσμο χωρίς αυτοέλεγχο. Και χρειάζεται σε αυτό να παρακινήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ώστε να είναι σαφές για όλους, ότι η χρήση του διαδικτύου κρύβει κινδύνους, όταν γίνεται αλόγιστα.

Για την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντική και ενδιαφέρουσα διεύρυνση των εκπαιδευτικών της στόχων και δραστηριοτήτων. Συμπληρώνει και αναβαθμίζει τους στόχους μας, το όραμά μας.

Πιστεύουμε, όμως, στην διεύρυνση αφού πρώτα έχει προηγηθεί εμβάθυνση, για αυτό ευχαριστώ εκ των προτέρων όλα τα εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κυρίως τον εξαίρετο Διευθυντή της Υπηρεσίας, τον Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, διότι με τις πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις τους, θα πραγματοποιήσουμε ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο, το οποίο έχει φοβερά ανάγκη η κοινωνία μας.»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούση τόνισε: «Πρέπει μέσα από αυτήν την εκπαίδευση, σε όλα τα συστήματα που αφορούν στους νέους, στη μάχη με όλους τους αόρατους εχθρούς που παγιδεύουν τα παιδιά μας, πρέπει εμείς να δείξουμε ότι ανοίγουμε το μεγάλο βιβλίο της γνώσης και ότι βλέπουμε τον Ολυμπισμό και τον Αθλητισμό όχι ως εμπόρευμα, αλλά ως σημαντικό ιμάντα μεταβίβασης πανανθρώπινων αξιών, σε μία σύγκλιση της πορείας της ανθρωπότητας με τη μοίρα του κάθε ανθρώπου και ενδυνάμωση της ανθρωπιάς, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια.»

Η συνεργασία της ΕΘΝ.Ο.Α. με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρόκειται αμέσως να εφαρμοστεί από την Καλαμάτα, καθώς ξεκινάνε άμεσα οι κοινές δράσεις για την εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών και κάθε ενδιαφερόμενου, σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την προώθηση του αθλητισμού στη νεολαία ως εργαλείο anti – bullying .

 


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small