0 LIVE

Αρση Βαρών: Ο Βαλέριος Λεωνίδης μιλάει στο Sportsland!!!

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζακστάν ξεκινάει αύριο! Όλα είναι έτοιμα και η Εθνική μας ομάδα θα προσπαθήσει να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορεί, από τους οποίους θα εξαρτηθεί και πόσα άτομα θα στείλουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Sportsland μίλησε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Βαλέριο Λεωνίδη, ο οποίος μας ανέλυσε τους στόχους της Εθνικής μας ομάδας. Μίλησε για την άψογη δουλειά και την βελτίωση όλων των αθλητών, καθώς και τους λόγους που δύσκολα θα ξαναδούμε μία ντριμ τιμ!

 

κ. Λεωνίδη ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζακστάν;

«Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι σαν τα άλλα, γιατί είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα πρόκρισης. Σημαίνει ότι θα πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς από κάθε αθλητή και στο τέλος να δούμε πόσους βαθμούς έχουμε σαν ομάδα. Ανάλογα με τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουμε, θα εξαρτηθεί πόσα άτομα θα στείλουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.»

Πόσες προκρίσεις μπορούμε να πάρουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε. Είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Ολοι οι μεγάλοι αθλητές θα συμμετάσχουν. Δεν είναι σαν τα άλλα παγκόσμια. Η συμμετοχή είναι τεράστια και θα σχηματιστούν 4-5 γκρουπ σε κάθε κατηγορία. Ολοι θα προσπαθήσουμε και στο τέλος θα δούμε. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Εχω κάποιες φιλοδοξίες, αλλά δεν θέλω να το πω δημόσια».

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία. Οι διεθνείς έχουν βρεθεί μαζί στο κλιμάκιο της Εθνικής πολλούς μήνες. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό και εμείς σαν προπονητές έχουμε μεγάλη πίεση. Κρίνονται οι προκρίσεις των Ολυμπιακών Αγώνων κι έπρεπε να κάνουμε μία σωστή προετοιμασία. Ολο αυτό τον καιρό που έχουμε δουλέψει μαζί οι αθλητές έχουν βελτιωθεί. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την ανάπτυξή τους. Πραγματικά υπάρχει μεγάλη βελτίωση στον Μαρτασίδη, Ιακωβίδη, στον Ακριτίδη που απείχε πολύ καιρό από την Εθνική ομάδα. Παράλληλα και οι άλλοι αθλητές προσπάθησαν πολύ σκληρά. Ο Μαριανάκης, ο Σαλτσίδης και τα άλλα παιδιά βελτιώθηκαν και δούλεψαν γι αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πάει χωρίς κάποιους σπουδαίους αθλητές. Όπως ο Καβελασβίλι, καθώς κι ο Στρουμπής που τραυματίστηκε. Φαντάζομαι ότι θα είχαμε πιο δυνατή ομάδα…

«Ο Δαυίδ δυστυχώς δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την Εθνική ομάδα σε κανένα στάδιο της προετοιμασίας και αποκλείστηκε. Ο Στάθης είχε γυρίσει από τον στρατό. Δούλεψε σκληρά, βελτιώθηκε πολύ, αλλά πριν από 3 βδομάδες περίπου χτύπησε στον καρπό και δυστυχώς δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο παγκόσμιο. Είχαμε πολύ καλύτερες προσδοκίες στο θέμα της ομαδικότητάς μας, αλλά δεν μας βγήκε όπως σχεδιάζαμε. Είχαμε δηλαδή στους άντρες 7 αθλητές (σ.σ. ο ένας αναπληρωματικός), αλλά μείναμε 5 άτομα. Εχουμε μία απώλεια και δυστυχώς θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς».

Ο στόχος είναι να βαθμολογηθούν όλοι οι αθλητές;

«Ναι αυτός είναι ο στόχος. Οι καλύτεροι να πάνε όσο καλύτερα μπορούν και οι υπόλοιποι να βοηθήσουν όσο μπορούν, για να μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι αθλητές που έχουν αφήσει πρωτόγνωρες χαρές, όπως εσείς, ο κ. Σαμπάνης, ο Πύρρος Δήμας, ασχολείστε καθημερινα με τα νέα παιδιά;

«Οι αθλητές που έχουν μεγαλώσει μαζί μας, νομίζω ότι αντιλαμβάνονται την προσπάθειά μας. Νομίζω ότι και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει και δείχνουν το τι προσφέρουμε και τι δουλειά κάνουμε, μετά το 2008, όταν και το άθλημα είχα καταπατηθεί».

Υπάρχει περίπτωση να δούμε ξανά μία ντριμ τιμ στην Αρση Βαρών;

«Πιστεύω είναι δύσκολο. Δεν είναι εγωιστικό. Σίγουρα υπάρχουν αθλητές που μπορεί να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά δύσκολα να φτιαχτεί μία τέτοια ομάδα. Για να φτιάξεις μία τέτοια ομάδα, εκτός από καλούς αθλητές θα πρέπει να υπάρχουν συγκυρίες, γενικότερα να ανθίσει ο αθλητισμός στη χώρα μας. Να υπάρχουν κίνητρα για τα παιδιά. Γενικότερα ο αθλητισμός φέρνει επιτυχίες, όταν υπάρχει κι ανάλογη πολιτική στη χώρα! Όταν για παράδειγμα βγαίνει ο Πούτιν και λέει: θέλουμε να κάνουμε τον αθλητισμό τρόπο ζωής, είναι λογικό να έχουν επιτυχίες. Εδώ στην Ελλάδα δεν ασχολείται κανείς με τον αθλητισμό. Υπήρχε η χρυσή εποχή, αλλά πλέον όλα τελείωσαν και τα σβήνουν με πολύ άσχημο τρόπο. Ο καθένας παλεύει ξεχωριστά. Δεν υπάρχει κάποια κρατική μηχανή να ενώσουν όλες τις ομοσπονδίες. Πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Που είναι ο κρατικός μηχανισμός; Ο Πύρρος Δήμας, προσπαθεί μόνος του να βρει κάποιες άκρες και τα καταφέρνει. Αλλά έτσι δεν κάνεις αθλητισμό και στο τέλος όλοι θα σκορπιστούμε.»

Ο κόσμος έχει αρχίσει και επιστρέφει στην Αρση Βαρών;

«Η Αρση Βαρών έχει αρχίσει και δείχνει την δυναμικότητά της και το πόσο σημαντική είναι. Εχει μπει σε όλα τα γυμναστήρια, αλλά και σε πάρα πολλά αθλήματα. Η Αρση Βαρών αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά ένα άθλημα που σηκώνεις τα κιλά αν έχεις δύναμη. Γνωρίζοντας το άθλημα μας αντιλαμβάνονται πόσο έξυπνο άθλημα είναι και το σημαντικότερο είναι ότι η σωστή μάθηση της Αρσης Βαρών θεραπεύει!!! Προβλήματα ορθοστασίας, μέση τα θεραπεύει και γι αυτό σε όλα τα αθλήματα έχει μπει!! Δυναμώνει σωστά όλο το σώμα. Τα παιδιά μπαίνουν στην Αρση Βαρών. Ενδιαφέρονται για το άθλημα, τώρα αν θα τα κρατήσουμε στο άθλημα, αφορά τους συλλόγους»


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small