0 LIVE

Αρση Βαρών- Μπεκιάι: «Ντρέπομαι που κατηγορούν τον Σαμπάνη!»

Romela Beqaj

Πληγωμένη, στεναχωρημένη από τον πόλεμο που έχει δεχτεί, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ, αλλά πάντα με το χαμόγελο στα χείλη η Ρομέλα Μπεκιάι μίλησε για πρώτη φορά σε ελληνικό Μέσο και δεν έκρυψε ότι διανύει τη χειρότερη φάση της ζωής της. Η Αλβανίδα Αρσιβαρίστρια μιλώντας στο Sportsland τόνισε για μία ακόμη φορά ότι είναι αθώα, ενώ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της. Απάντησε με… γλαφυρό τρόπο για όσα κατηγορούν τον Λεωνίδα Σαμπάνη, μίλησε για το μέλλον της και φυσικά σχολίασε τα όσα έχουν ακουστεί για την Ελλάδα και την Εθνική ομάδα.

Η Ρομέλα Μπεκιάι, το χαμογελαστό κορίτσι της Αρσης Βαρών, έστειλε το δικό της μήνυμα στους αθλητές, προπονητές και τον Πύρρο Δήμα, μέσω του Sportsland και πλέον περιμένει, όπως λέει να… δικαιωθεί!!!

Ρομέλα, το σκάνδαλο ντόπινγκ με τους αθλητές της Αλβανίας δημιούργησε πολύ ντόρο. Ποια είναι η δική σου εκδοχή για όλο το θέμα;

«Ναι είναι αλήθεια. Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ στη ζωή μου τόσο άσχημα όσο αυτή τη φορά. Παρόλα αυτά λυπάμαι πολύ, επειδή μου έριξαν τόσο πολύ λάσπη πάνω στη δουλειά μου. Πραγματικά είμαι πολύ πληγωμένη. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ορκίζομαι στον Θεό ότι ήμουν και είμαι καθαρή. Γι αυτό και περιμένω να λάμψει η αλήθεια».

Από την αρχή λες ότι είσαι αθώα και μάλιστα θα κάνεις τεστ DNAγια να το αποδείξεις…

«Είμαι έτοιμη να κάνω τεστ DNAκαι να δώσω κι αίμα. Θα το κάνω γιατί είμαι μία αθλήτρια με 10χρονη καριέρα και ποτέ δεν έχω σκεφτεί να κάνω χρήση απαγορευμένων ουσιών. Επίσης θα ήταν χαζό από μέρος μου να πάρω αναβολικά αυτή την εποχή. Είμαι στη δύση της καριέρας μου…»

Ο πρόεδρος της αλβανικής ομοσπονδίας Αρσης Βαρών κατηγόρησε τον Λεωνίδα Σαμπάνη. Θεώρησε ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για το σκάνδαλο ντόπινγκ. Ποια είναι η άποψη σου;

«Λυπάμαι πολύ και ντρέπομαι που έχει εξαπολυθεί αυτή η κατηγορία, απέναντι σε έναν προπονητή και πάνω από όλα έναν άνθρωπο που αγαπάει τόσο πολύ το άθλημα. Θα ήταν μεγάλο μου όνειρό ο Σαμπάνης να ήταν προπονητής μου. Αυτές οι κατηγορίες για μένα δεν αληθεύουν. Ο Σαμπάνης στην ομάδα της Αλβανίας έχει συμπεριφερθεί σαν Κύριος με την προπόνηση και το πρόγραμμα. Τίποτα άλλο. Δεν ισχύουν τίποτα από τις κατηγορίες που έχουν ρίξει στις πλάτες του».

Γιατί πιστεύεις ότι συνέβη αυτό;

«Δεν μπορώ να σου απαντήσω ή να κατηγορήσω κάποιον. Δεν γνωρίζω προς το «παρών» γιατί συμβαίνει αυτό…»

Ο Πουλάκου είπε ότι οι Έλληνες αθλητές έριξαν στους Αλβανούς κάτι στο νερό για να πιαστούν με απαγορευμένες ουσίες. Ποια είναι η γνώμη σου;

«Θα με συγχωρέσετε αλλά το έχω δηλώσει και στην Αλβανία δεν είμαι ρατσίστρια, από καμία πλευρά. Ούτε με τη θρησκεία, ούτε από φυλές. Αυτά είναι λόγια χωρίς αποδείξεις και αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι άνθρωπος που δεν δαγκώνει το χέρι που με ταΐζει. Αυτές είναι οι πεποιθήσεις που πήρα από την οικογένεια μου. Με μεγάλωσαν με αρχές και φυσικά μου έμαθαν να εκτιμάω αυτούς που με βοηθάνε»

Στην Ελλάδα ισχυρίζονται ότι πριν φύγετε από την χώρα μας είχατε περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ και ήσασταν όλοι καθαροί. Αν ναι τι άλλαξε μέχρι τους αγώνες;

«Ναι δεν αμφιβάλλω! Εγώ έκανε τεστ και στη Γερμανία κι έδειξε ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να υπάρχουν από το κρέας και τα λαχανικά που έχουν πολλές ορμόνες. Γι αυτό κι εγώ δεν έχω λόγους να μην πιστεύω ότι έχει προέλθει από τα τρόφιμα και από τα δηλητήρια που παράγει ο άνθρωπος για να μεγαλώσουν τα λαχανικά»

Από εδώ και πέρα πως θα αντιδράσεις;

«Περιμένω την απόφαση που θα ληφθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την παγκόσμια Ομοσπονδία κι όλο το προσωπικό της που δούλεψε σκληρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μας φέρθηκαν με μεγάλromela beqajο σεβασμό. Αφού βγει η απόφαση θα πράξω ανάλογα. Θα συνεχίσω τη ζωή μου. Με αγάπη, υπομονή, σεβασμό, πολύ προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους μου».

Στην Ελλάδα σε σέβονται πάρα πολύ. Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα;

«Είμαι πολύ περήφανη για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που γνώρισα και συνεργάστηκα. Οσους έχω γνωρίσει τους αγαπάω πολύ. Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω τους προπονητές (σ.σ. Λεωνίδα Σαμπάνη, Βαλέριο Λεωνίδη και Κυριακή Γαλάνη), τον πρόεδρο της ομοσπονδίας σας (σ.σ. Πύρρο Δήμα) και όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν. Αν ξεχνάω κάποιον θα ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη! Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους που μου άνοιξαν την πόρτα της δικής τους οικογένειάς και καλοδέχτηκαν εμένα και τον προπονητή μου. Σας ευχαριστούμε και είστε τυχεροί που έχετε αυτούς τους προπονητές και τους ανθρώπους στη διοίκηση που αγαπάνε το άθλημα. Σας αγαπάω έτσι όπως σας γνώρισα. Και είμαι ευγνώμων για ότι έχετε κάνει για μένα και τον προπονητή μου».

Ρομέλα σε ευχαριστούμε πολύ και καλή δύναμη στον αγώνα σου!

«Σας ευχαριστώ κι εγώ. Να ξέρετε ότι από την Αρση Βαρών έχω κερδίσει πολλά και κυρίως το μεγαλύτερο θησαυρό της ζωής μου τον Γκαζμέντ Χακτσάνιτ.  Εχουμε μία αγαπημένη αθλητική οικογένεια με σεβασμό και ειλικρίνεια. Σας ευχαριστώ πολύ».


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small