0 LIVE

Αρση Βαρών – Λεωνίδης: «Αφιλοκερδώς στο τιμόνι της Εθνικής»

1

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Αρσης Βαρών Βαλέριος Λεωνίδης μίλησε στην εκπομπή «Alpha Sports» του Alpha 96,5 και μίλησε για τις παρελθόν και κυρίως για το παρόν της άρσης βαρών, με την πρόκληση του παγκοσμίου πρωταθλήματος να πλησιάζει.

Είναι αξιοσημείωτο ότι επί οκτώ μήνες ο Λεωνίδης προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς να αμείβεται, κάτι που δείχνει το ήθος του, αλλά και την αγάπη του για το άθλημα στο οποίο μεσουράνησε τη δεκαετία του 90’.

Για τις θρυλικές μονομαχίες του με το Ναίμ Σουλεϊμάνογλου και την αγάπη που εισπράττει ακόμη από τον κόσμο: «Αλίμονο, δεν ξεχνιούνται οι στιγμές. Μετά από 18 χρόνια θυμάται ο κόσμος αυτούς τους αγώνες και αυτό με κάνει να συγκινούμαι. Σίγουρα αντιλαμβάνομαι τι έχω κάνει, αλλά προσπαθώ πάντα να είμαι προσγειωμένος. Η ταπεινότητα είναι πάνω από όλα. Αυτό προσπαθώ να περάσω στους αθλητές. Η αξία της επιτυχίας του αθλητή διπλασιάζεται όταν είναι ταπεινός».

Για το γεγονός ότι προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του ως ομοσπονδιακό τεχνικός:«Είναι δύσκολοι οι καιροί. Εδώ και οκτώ μήνες είμαστε εθελοντές, μαζί με τον Λεωνίδα Σαμπάνη και την Κυριακή Γαλάνη. Το κάνουμε επειδή ο αθλητισμός περνάει μια δύσκολη φάση στη χώρα μας. Δεν είναι λογικό αυτό που συμβαίνει, δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι ο πρωταθλητισμός, αλλά από την πλευρά μας πρέπει να βοηθούμε αυτούς που μας χρειάζονται και να μη γυρίζουμε την πλάτη. Οι αθλητές μας χρειάζονται αυτή τη στιγμή και εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε. Δεν είχαμε άλλο τρόπο να προσφέρουμε στο άθλημα που μας ανέδειξε».

Για την Εθνική ομάδα: «Από την Κυριακή βρισκόμαστε στην Αριδαία. Θα μείνουμε εδώ για 40 ημέρες ώστε να προετοιμαστούμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Καζακστάν από τις 4 έως τις 16 Νοεμβρίου. Χρειαζόμασταν μία αλλαγή, ώστε να προσηλωθούμε στο στόχο μας και η Αριδαία είναι μία φιλόξενη πόλη για την άρση βαρών. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα που έρχεται, όπως και εκείνο του 2015, θα δώσουν τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έρχονται. Σε αυτές τις διοργανώσεις θα προσπαθήσουμε ως ομάδα, με έξι αθλητές και τέσσερις αθλήτριες να πάρουμε την ψηλότερη δυνατή θέση στη βαθμολογία ώστε να στείλουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι δύσκολο, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά έχουμε καλούς αθλητές. Ενδεικτικά αναφέρω τους Μαρτασίδη, Ιακωβίδη, Μαριανάκη, Στρουμπή, Σαλτσίδη, Ακριτίδη, Καβελασβί και τις Μπεντέλη, Αθανασιάδου, Πολυχρονιάδου, Κωνσταντινίδη κ.α. Κοντά μας θα είναι και αθλητές που θα αγωνιστούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, όπως ο Χοψονίδης, ο Ριζούλης και άλλα παιδιά. Δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε και νομίζω ότι θα τα πάμε καλά»

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Κάνει προσπάθεια και η ομοσπονδία και ο Πύρρος ως πρόεδρος. Αλλά πρέπει να βοηθήσει και η Πολιτεία. Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και ένα από αυτά αφορά το χώρο που θα μας φιλοξενεί. Στον Άγιο Κοσμά είμαστε υπ’ ατμόν, όπως και τα υπόλοιπα αθλήματα, αφού πρόκειται να κλείσει το αθλητικό κέντρο. Εμείς προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα των αθλητών».

Για τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε λόγω της εξάρτησης από το αλκοόλ: «Έχουμε επαφή, όχι τακτικά, αλλά μαθαίνω τα νέα του. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα είναι καλύτερα, δείχνει να έχει ξεφύγει από τις δύσκολες καταστάσεις. Ο Ναΐμ δεν περίμενε ότι κάποια στιγμή θα έκλεινε η αυλαία και ότι αλλάζει η ζωή όταν σβήνουν οι κάμερες. Ήταν δύσκολο γι’ αυτόν να μην είναι στο επίκεντρο. Εύχομαι να είναι πάντα καλά και θα ήταν ωραίο να ξαναβρισκόμασταν. Ακόμη και όταν ήμασταν αντίπαλοι, εμείς πάντα διαφημίζαμε και πιστεύαμε στην ελληνοτουρκική φιλία. Ο αθλητισμός ενώνει και αυτό το μήνυμα προσπαθώ να περνάω ακόμη στον κόσμο».


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small