0 LIVE

ΑΠΟΨΗ: Τα δύο στοιχεία που ξεχώρισαν στη ΓΣ της Αρσης Βαρών

Πύρρος Δήμας Χρήστος Ιακώβου

 

Δύο ήταν τα… θέματα που ξεχώρισαν στη γενική συνέλευση της Αρσης Βαρών. Σίγουρα η εκλογή του Πύρρου Δήμα περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς το 29-0 δεν χωράει περιθώριο συζήτησης… Αυτό που μας έκανε τρομερή εντύπωση ήταν η απήχηση που είχε ο Χρήστος Ιακώβου, αλλά και το άγχος των διεθνών αθλητών που ξύπνησαν πρωί πρωί για να παρακολουθήσουν από κοντά τα όσα συνέβησαν!!

Η εμβληματική μορφή του Ιακώβου ήταν πρώτο γεγονός που ξεχώρισε. Ο προπονητής των επιτυχιών στο άθλημα των δυνατών τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα κι από τη στιγμή που η εκλογική μονομαχία, εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο για τον Πύρρο Δήμα, ήταν το πρόσωπο της ημέρας.

Μαζί με το μεγάλο Παύλο Σαλτσίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί για λόγους υγείας, ο Ιακώβου βραβεύτηκε από την ομοσπονδία της Αρσης Βαρών, για τη συνεισφορά του στο άθλημα.

Για τον Χρήστου Ιακώβου, μπορείς να πεις πάρα πολλά, αλλά η αντίδραση των ανθρώπων της Αρσης Βαρών είναι αυτή που του δίνει διαχρονική αξία! Σχεδόν όλοι όσοι βρέθηκαν στα γραφεία έβγαλαν φωτογραφία μαζί του και αντάλλαξαν δύο κουβέντες… Αλλωστε δεν έχεις δίπλα σου συνέχεια ένα μύθο.

Η γνώμη του μετράει και αρκετοί την συμβουλεύτηκαν, ενώ κατά τη διάρκεια της βράβευσής του ήταν απλός και τόνισε: «Όλοι πρέπει να πάμε ενωμένοι για να πάει μπροστά το άθλημα!».

Σίγουρα μία βράβευση που πάνω από όλα του αξίζει, καθώς δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας που να μην έχει πει τουλάχιστον μία φορά το «κάτσε κάτω από τη μπάρα», που φώναζε στις προσπάθειες της ντριμ τιμ!!!

Το δεύτερο στοιχείο που μας έκανε τεράστια εντύπωση, ήταν η παρουσία πολλών διεθνών αθλητών στην ομοσπονδία. Ξύπνησαν γιορτινές μέρες και μάλιστα Σάββατο πρωί για να δουν από κοντά τις εξελίξεις. Έδιναν το δικό τους αγώνα. Κι όταν οι αθλητές στηρίζουν μία διοίκηση, αυτό μιλάει από μόνο του!!!

Προσωπική άποψη είναι ότι η αντιπολίτευση έκανε ένα τεράστιο λάθος. Ένα λάθος που πείραξε αρκετούς αθλητές. Γιατί κακά τα ψέματα όταν οι παράγοντες καταλάβουν ότι οι αθλητές είναι πάνω από όλα, τότε θα έρθουν οι επιτυχίες. Το πιο τρανό παράδειγμα στην εποχή της ντριμ τιμ τα φώτα στρεφόντουσαν πάνω στους αθλητές και τον προπονητή. Στους πρωταγωνιστές και μία φουρνιά με μεγάλο ταλέντο έφερε πρωτόγνωρες επιτυχίες.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο θέμα μας. Οι αθλητές είναι το επίκεντρο κάθε ομοσπονδίας και χωρίς αυτούς απλά δεν θα υπήρχε ομοσπονδία. Η αντιπολίτευση, μάλλον το είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι έκανε πρόταση μομφής κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την ημέρα που λίγες ώρες αργότερα, ένας αθλητής μας (σ.σ. Χρήστος Σαλτσίδης) έδινε τον δικό του αγώνα; Εκανε την προσπάθειά του και κατέθετε την ψυχή του στο πλατό… Εκπροσωπούσε τη χώρα του και αντί όλοι να τον στηρίξουν και να παρακολουθήσουν την προσπάθειά του, έκαναν πρόταση μομφής, αγνοώντας αν θα τον αποσυντονίσουν κι αν θα του αποσπάσουν την προσοχή…

Όπως και να έχει οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν μας απασχολούν, καθώς εμείς ενδιαφερόμαστε πρώτα για τον αθλητή! Είναι εύκολο να κατακρίνεις έναν αθλητή για το γεγονός ότι δεν έχει φέρει αποτελέσματα, αλλά πριν το κάνεις, πρώτα από όλα πρέπει να σκεφτείς ότι ο συγκεκριμένος έχει αφιερώσει ατελείωτες ώρες προπόνησης, έχει στερηθεί την προσωπική του ζωή για να υπηρετήσει το άθλημα που αγαπά. Κι επειδή μιλάμε για ερασιτεχνικά αθλήματα, τα έχει κάνει όλα αυτά ΧΩΡΙΣ να έχει εξασφαλίσει το μέλλον του…

Ο αθλητής, ανεξαρτήτως αθλήματος, αξίζει το σεβασμό ΟΛΩΝ και γι αυτό η προσπάθειά του πρέπει πάντα να… χειροκροτείται…

Ο αθλητής είναι πάνω από όλα κι αν όλοι δουλεύουν γι αυτόν τότε τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν!!!


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small