0 LIVE

Απάντηση της ΕΑΟΒ σε ανυπόστατες κατηγορίες

1

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Β. πληροφορήθηκε για σχετική ανακοίνωση ετερόκλιτων δυνάμεων του χώρου της Άρσης Βαρών, σχετικά με την διεξαγωγή της τελικής φάσης των Πανελληνίων πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών.

Κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν με τις ανακοινώσεις τους και να προσβάλουν τις αποφάσεις των σωματείων, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις. Προκαλούν θόρυβο χωρίς λόγο, για να κάνουν απλά αισθητή την παρουσία τους.

Επί της ουσίας, στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου και μετά από διάλογο όλων των παραγωγικών πλευρών της Aρσης Bαρών και συνεχείς συναντήσεις, καταρτίστηκε ο αγωνιστικός σχεδιασμός του 2014 και επικυρώθηκε από το Δ.Σ. Στην εισηγητική έκθεση του αγωνιστικού σχεδιασμού, όπως και πέρσι έτσι και φέτος αναφέρονταν οι βασικές αρχές του, η φιλοσοφία του αλλά και οι αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους. Η αρχή των αλλαγών έγινε με την διεξαγωγή της νέας μορφής αγώνων, του κυπέλλου Επίλεκτων Αθλητών που διοργανώθηκε στις 8-2-2014 στην Πόλη της Πτολεμαΐδας. Μία διοργάνωση που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και με την οποία όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ότι επιχειρούμε μία νέα επικοινωνιακή προσέγγιση τόσο με τους αθλητές όσο και με το φίλαθλο κοινό. Συγχρόνως, επιχειρούμε να αναδείξουμε τα νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να καθιερώσουμε σ’ αυτή της μορφής τους αγώνες.

Στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΑΒ στα μέσα του Μάρτη, ο Πρόεδρος της Τ.Ε. είχε την δυνατότητα να ενημερώσει όλα τα σωματεία για τις αλλαγές στα πρωταθλήματα αλλά και να εξηγήσει λεπτομερώς τους λόγους που επιβάλλουν κάτι τέτοιο. Τα κέρδη για το άθλημα και τους αθλητές που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι πολλαπλά και αυτός ήταν ο λόγος του σχεδιασμού των αγώνων με την συγκεκριμένη μορφή (πρόκριση-τελικός). Ήταν ένα αίτημα του συλλόγου προπονητών, των σωματείων και κυρίως αυτών που διέθεταν στην δύναμη τους αθλητές-μαθητές και θα μπορούσαν πλέον να απολαμβάνουν των προνομίων που δίνει η Πολιτεία για την εισαγωγή τους σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για τον λόγο αυτόν υπήρξε συνεργασία με τη ΓΓΑ και το Υπουργείο Παιδείας, στην προκήρυξη των αγώνων.

Από τις αρχές του Φεβρουαρίου 2014, είχαμε ανακοινώσει την κατ’ αρχήν συμφωνία μας τόσο με την χορηγό εταιρία της Ομοσπονδίας μας (ΔΕΗ) όσο και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την διοργάνωση της τελικής φάσης των Πανελληνίων πρωταθλημάτων στην Πόλη της Φλώρινας, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Επίσης στον αγωνιστικό σχεδιασμό αναγράφεται στον μήνα Ιούλιο η διεξαγωγή των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Τέλος στην σχετική προκήρυξη των αγώνων(Α΄και Β΄φάσης) που εκδόθηκε στις 11-4-2014 και αναγράφονται όλες οι λεπτομέρειες διεξαγωγής των αγώνων, αναφέρεται :

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων Ιούλιος 2014. Ήταν κάτι που το ήξεραν οι πάντες, εκτός από ότι φαίνεται οι υπογράφοντες την σχετική ανακοίνωση…

Ο λόγος που επιλέξαμε τον μήνα Ιούλιο, ήταν ο εξής: Οι μαθητές θα έχουν τελειώσει τις εξετάσεις και θα μπορούν απρόσκοπτα να προετοιμασθούν για αρκετό χρονικό διάστημα ενόψει των αγώνων και να λάβουν μέρος χωρίς περιορισμούς.

Επίσης, ήταν σημαντικό οι αγώνες να γίνουν τον μήνα Ιούλιο (και όχι μετά το καλοκαίρι), γιατί τα μόρια που θα αποκτούσαν οι μαθητές θα τα χρησιμοποιήσουν ενόψει της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους. Αν οι αγώνες γινόντουσαν οποιανδήποτε άλλη χρονική περίοδο, μεγάλοι χαμένοι θα ήταν οι μαθητές-αθλητές, που δεν θα μπορούσαν να κάνουν χρήση των προνομίων που θα αποκτήσουν, για την είσοδό τους σε σχολή των ΑΕΙ.

Η τελική φάση των Πανελληνίων πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί σε ενιαία μορφή, όλων των κατηγοριών, μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση στην Κόνιτσα.

Πρόθεση της Διοίκησης ήταν οι αγώνες να διεξαχθούν το τριήμερο 11-12 & 13/7/14, όπως αναφέρθηκε και στις επανειλημμένες συναντήσεις της Τεχνικής Επιτροπής, με εκπροσώπους του Συλλόγου Προπονητών.

Την Δευτέρα 2-6-14 και μετά την ολοκλήρωση των διπλών εκλογικών αναμετρήσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας με επικεφαλής το Πρόεδρο κ. Πύρρο Δήμα, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο της Φλώρινας, τον απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη, τον νεοεκλεγέντα Αντιπεριφερειάρχη και είχε μακρά συνεργασία επί όλων των θεμάτων που αφορούν την διοργάνωση αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος στην Πόλη της Φλώρινας και που θα φιλοξενήσει περίπου 330 αθλητές –τριες, προπονητές, συνοδούς, γονείς και άλλους παράγοντες.

Για όλες τις συζητήσεις υπήρχε επικοινωνία με την χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας μας, που θα αναλάμβανε ένα μεγάλο κομμάτι των εξόδων της διοργάνωσης. Με διακριτικότητα η χορηγός εταιρεία μας έκανε γνωστό ότι το τριήμερο 11-12 & 13 /7/14 είχε άλλες προγραμματισμένες υποχρεώσεις και για τον λόγο αυτό όλοι οι φορείς καταλήξαμε στην διοργάνωση των αγώνων το τριήμερο 4,5 & 6/7/14. Σημειωτέον, την ανωτέρω ημερομηνία μας την πρότειναν και πολλά σωματεία, που οι αθλητές τους θα ελάμβαναν μέρος και σε διοργανώσεις άλλων αθλημάτων. Για όλα τα ανωτέρω υπήρξαν σχετικές ανακοινώσεις.

Μέχρι τις 6 Ιουνίου όλα τα σωματεία είχαν λάβει επιστολή και τις καταστάσεις των αθλητών που είχαν προκριθεί για να λάβουν μέρος στην τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Υπενθυμίζουμε ότι ο τελευταίος προκριματικός όμιλος διεξήχθη στις 1-6-2014. Με την επιστολή, ζητούσαμε από τα σωματεία μέχρι την Παρασκευή 13-6-14 να αποστείλουν τις τελικές δηλώσεις συμμετοχής, με βάση τις οποίες θα καταρτίζονταν το ακριβές πρόγραμμα των αγώνων, οι διαμονές αλλά και όλες οι μετακινήσεις των αποστολών. Υπήρχε μεγάλη πίεση, γιατί πρόθεσή μας ήταν οι μετακινήσεις από την Κρήτη να γίνονταν αεροπορικώς και να εξευρεθούν έγκαιρα εισιτήρια(φθηνά). Ήταν τόσο δύσκολο να αναγραφούν μερικά ονόματα σε σχετικό έντυπο που ήδη είχε σταλεί; Ή κάποιοι απλά έπρεπε να πουν κάτι, για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ενόψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων;

Αυτά σε γενικές γραμμές για την αποκατάσταση της τάξης, σχετικά με την διεξαγωγή της τελικής φάσης των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Απορίας άξιον είναι το γεγονός, ότι το κείμενο υπογράφουν άνθρωποι που επί σειρά ετών διοίκησαν την Ομοσπονδία και έκαναν πραγματικά ένα «κουρελόχαρτο» τον αγωνιστικό σχεδιασμό, αλλάζοντας συνεχώς τις ημερομηνίες των αγώνων χωρίς να σέβονται την προετοιμασία των αθλητών και το έργο των προπονητών και αποφάσιζαν την πόλη των αγώνων την τελευταία στιγμή. Μας προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το κείμενο το υπογράφει και παλιός παράγοντας της Ομοσπονδίας που λυσσαλέα προσπάθησε να αποτρέψει την διοργάνωση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην Πόλη του, μετά από σχετική επίσκεψη του Προέδρου, στον τοπικό Δήμο και την Περιφέρεια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται απαξιωτικά ότι «το άθλημά μας έπιασε πάτο» προσβάλλοντας το έργο των προπονητών, των παραγόντων, των σωματείων και όλων των ανθρώπων του εργάζονται για την ανάδειξη του αθλήματος. Θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο το άθλημά μας τίμησε την Πατρίδα μας , σημείωσε σημαντικές διακρίσεις και οι αθλητές και οι προπονητές παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν και έφεραν στην χώρα μας 17 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις, κατατάσσοντας την Ομοσπονδία μας στην πρώτη θέση σε συγκομιδή μεταλλίων ατομικών αθλημάτων και στην δεύτερη θέση όλων των αθλημάτων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σχεδιασμένης προσπάθειας της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και των Σωματείων.

Να τους θυμίσουμε ότι το άθλημα μας “έπιασε πάτο”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το 2008 με τότε Πρόεδρο έναν από τους υπογράφοντες το κείμενο. Η ζημία που υπέστη το άθλημα τεράστια. Πλήρης απαξίωση και χρηματικό πρόστιμο από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία, όσο ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΕΟΑΒ για το 2014.
Πρόστιμο που κατάφερε να εξοφλήσει η παρούσα Διοίκηση και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Αθλητές μας σε διεθνείς διοργανώσεις. Ξεχνάνε κάποιοι τι λέγανε τότε στα κανάλια για τον τότε Πρόεδρο. Σήμερα υπογράφουν μαζί του ανακοινώσεις….

Προσπαθείτε να παίξετε το ρόλο του προστάτη των εργαζομένων, εκφράζοντας και σχετικές απειλές για την διεξαγωγή των αγώνων. Ξεχνάτε την συμπεριφορά σας απέναντί τους όταν ήσασταν διοίκηση, τις απειλές σε βάρος τους ότι θα τους απολύσετε, τις σχετικές καταγγελίες στο γραφείο του Πρωθυπουργού εναντίον σας, την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας κατά του Διευθυντή της ομοσπονδίας και των Εθνικών προπονητών κ.α.

Πρόθεσή μας, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, είναι η πλήρης αξιοποίηση του προσωπικού αλλά και η εφαρμογή όλων των Νόμων που αφορούν το προσωπικό και την λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Όσο για την αναφορά σας σε Κομματικά γραφεία κ.α., θα τη χαρακτηρίζαμε άκρως προσβλητική για όλους αυτούς-σωματεία, που μας επέλεξαν στην διοίκηση της Ομοσπονδίας. Είμαστε όλοι άνθρωποι του αθλήματος και του αθλητισμού γενικότερα και δεν υπήρξαμε ποτέ κομματικά εγκάθετοι, όπως οι περισσότεροι από εσάς. Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αναρριχηθήκατε στην διοίκηση της Ομοσπονδίας, μέσα από κομματικούς μηχανισμούς, χωρίς να έχετε καμία σχέση με το άθλημα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια από κοινού με τα σωματεία, τους προπονητές, τους αθλητές σε μια δύσκολη πορεία και με αντίξοες συνθήκες. Έχουμε καταφέρει να ξεχρεώσουμε τις οικονομικές υποχρεώσεις που μας άφησε η προηγούμενη διοίκηση. Είμαστε ίσως η μοναδική Ομοσπονδία που διοργανώνει αγώνες χωρίς κόστος για τα σωματεία και τους αθλητές. Η αναγνωρισιμότητα του Προέδρου και Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα και η δυνατότητα εξεύρεσης χορηγιών, βοηθάει σ΄ αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτήν την προσπάθεια θα την συνεχίσουμε. Θα ολοκληρώσουμε την εντολή που πήραμε από τα σωματεία τον Σεπτέμβριο του 2013. Οδηγούμε το άθλημα σε σταθερή ανοδική πορεία, ικανοποιώντας τις προσδοκίες όλων των φίλων του αθλήματος.

ΥΓ: Αγαπητοί Κύριοι, ετερόκλητες δυνάμεις του αθλήματος που συμπράξατε ευκαιριακά, να σας υπενθυμίζουμε ότι είμαστε λίγοι στο άθλημα της Αρσης Βαρών, έχουμε καλή μνήμη γνωριζόμαστε καλά και έχουμε να πούμε πολλά ακόμα…

Τέλος, μη προκαλείτε θόρυβο, απλά για τις εντυπώσεις .Να μιλάτε όταν έχετε να πείτε κάτι συγκεκριμένο. Να είστε σίγουροι ότι έχουμε τα αυτιά μας ανοικτά για οποιαδήποτε θετική πρόταση και συνεργασία.


ping_om2
pali_om2
ksifaskia_om2
arsi_logo_trans (1)
par_om2
hbf.header-logo-regular
badminton_om2
(rugby)
SPORTSLAND_LOGO_small